Ongewoon verblijf in Ecolodge Vert in Flandre Lys

Perfect gelegen voor een uitstap in de natuur! In het hartje van Hauts-de-France vindt u vlakbij de jachthaven van Haverskerque en de Leie, de ecolodge « Vert » van Flandre Lys terug. Deze ecologische hut met groendak is een bijzonder adresje waar u de natuur ten volle kan beleven. U kijkt bovendien uit op de aanmeerplaats. Geniet van een weekendje of een vakantie in het groen waar ontspanning, trips en waterpret in overvloed aanwezig zijn. Het perfecte adresje om tegen een zacht prijsje de Leiestreek en haar omgeving te ontdekken en op een bijzonder plekje langs het water te logeren!
Download de verkoopvoorwaarden

Uw accommodatie:

Ecolodge hébergement insolite nord

Elke trekkershut bestaat uit een centrale ruimte, een keukenhoekje en een mezzanine. Er kunnen telkens vier mensen blijven overnachten. In de trekkershutten vindt u op de mezzanine een tweepersoonsmatras terug en op de benedenverdieping een uitschuifbed voor twee personen (toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit). U moet zelf zorgen voor lakens, dekens, kussenslopen en handdoeken (mits supplement is onlineverhuur mogelijk). Ook in het tussenseizoen kan u in deze trekkershutten terecht dankzij de verwarming. U beschikt ook over een keukenhoekje.

Inventaris:

 • Eettafel
 • Stoelen / krukjes / bank : 4 zitplaatsen
 • 3 bedden / 3 matrassen : 1 bed voor 2 personen, 2 bedden voor 1 persoon
 • 4 kussens
 • Verwarming : elektrisch
 • Inductiekookplaat : 2 kookzones
 • Keukentoestellen : koffiezetapparaat, waterkoker
 • Borden en bestek : 4 personen
 • Spoelbak : buiten
 • Koelkast
 • Vuilbakje
 • Schoonmaakbenodigdheden : emmer, dweil, vloertrekker
 • Jerrycan
 • Afwaskom
 • Voorschriften en prijslijst (in frame)

 

U vindt de sanitaire voorzieningen terug in het kantoor van de havenmeester van de aanmeerplaats op een vijftigtal meter van de trekkershutten (wc, douche, lavabo, wasmachine,…).
Tarief douches: 2€ per persoon (toegangskaartjes ter plaatse te verkrijgen)

Op de site zelf vindt u een picknickzone (tafel en zitbank) en een BBQ die u vrij mag gebruiken. De trekkershutten zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en ze beschikken over een terras.

De reservering:

Wanneer zijn de trekkershutten beschikbaar ?

De ecolodge is het hele jaar te huur.

Praktische informatie

Per reservatie kan u de trekkershut gedurende maximum 6 nachten reserveren. U moet de trekkershut minimum 48 uur op voorhand boeken via de website www.capsurlarivieredor.com.

 • U kan aankomen vanaf 15u00.
 • U moet vertrekken vóór de middag.
 • U kan de sleutels ter plaatse ophalen bij de beheerder, mevr. Sabine Dubois. U kan haar bereiken op het nummer 06 40 45 18 47 om af te spreken wanneer de begin- en eindinventaris opgesteld wordt.


 
In ruil voor uw identiteitskaart ontvangt u de sleutels van de trekkershut en de sanitaire voorzieningen. Bij uw vertrek krijgt u uw identiteitskaart terug.

Verplichtingen

Bij aankomst vragen we u om:
Een cheque uit te schrijven t.a.v. de CCFL voor de waarborg of om de waarborg van 70 euro cash te betalen aan Sabine Dubois (de beheerder) tijdens de begininventaris ; u zal deze waarborg terugkrijgen tijdens de eindinventaris indien de trekkershut in dezelfde onberispelijke staat is als bij aanvang van uw verblijf.
 
Is de trekkershut niet in onberispelijke staat, dan rekenen we u 70 euro extra aan voor de eindschoonmaak van uw verblijf.

De huurder moet zich bij een verzekeringsmaatschappij laten verzekeren voor de huurrisico’s en voor het gehuurde goed. De huurder zal op vraag van de beheerder een document moeten kunnen voorleggen dat hij/zij ook verzekerd is voor “vakantiewoningen”.

De huurder zal het huishoudelijke reglement van de jachthaven moeten naleven, o.a. wat het lawaai, de netheid en de ophaling van het huisvuil betreft.

De site en zijn omgeving:

Base nautique Flandre Lys Haverskerque

Activiteiten ter plaatse

Het hele jaar door kan u langs talrijke routes wandelen of fietsen in een uitzonderlijk mooi kader waar water en natuur harmonieus samengaan.
Tijdens de zomer richt het waterrecreatiedomein zich op het grote publiek en kan u er terecht voor waterrecreatie en andere sporten in openlucht (kanovaren, waterfietsen, mountainbiken, boogschieten, elektrische boten…)
Meer informatie op : www.cc-flandrelys.fr/decouvrir-et-se-depenser/espaces-loisirs-et-sportifs/la-base-nautique-flandre-lys

Klantenvoordeel

Bij elke reservatie van een trekkershut ontvangt u 10% korting bij waterrecreatie- en sportactiviteiten: verhuur van mountainbikes, kanovaren, kajakken, SUP, boogschieten,…
U kan trouwens ook een elektrische boot (voor maximum 4 personen) boeken voor een tochtje van een uur of langer. Vertrek vanuit de jachthaven Flandre Lys.

Activiteiten in de buurt

Base nautique haverskerque

Het waterrecreatiedomein ligt op de grens van twee gemeenten. Op enkele minuten wandelen vindt u er talrijke restaurants, kleine handelszaken, cafés en apotheken.

Het bos van Nieppe

Het bos van Nieppe is een bekend natuurreservaat en bezit dan ook een grote biodiversiteit; kortom, de ideale plaats voor een wandeling.

De reigerkolonie van het Bois d’Amont

De reigerkolonie bevindt zich achter het boswachtershuis van Le Forest en vormt de ideale stek om de honderden vogels te observeren die er begin februari hun nesten komen bouwen.

Wandelen

Vanuit de gemeente Haverskerque vertrekken er twee wandelroutes :

 • Circuit du Tannay: 6 km / 2 u
 • Circuit des Trois clochers: 10,5 km / 3, 5 uU vindt de wegbeschrijving van deze wandeling terug op www.jadorelenord.fr of op www.haverskerque.fr


Fietsliefhebbers kunnen hun hartje ophalen want de Eurovélo V-route tussen Saint-Venant en Aire-sur-la-Lys biedt hen 13,7 km prachtige fietspaden langs de Leie. Ook het knooppuntennetwerk Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels is met de site verbonden (kaart te koop in de shop - 7 euro)

Praktische informatie en aanvullende diensten:

Aanvullende diensten

Als u uw beddengoed of handdoeken niet mee wilt nemen, kunt u bij een verblijf in Flanders Lys ecolodges een set huren voor 2 of 4 personen.

De set bevat voor 2 personen:

 • 1 hoeslaken 2 personen of 2 hoeslaken 1 persoon
 • 1 dekbed 2 personen of 2 dekbedden 1 persoon
 • 2 kussenslopen
 • 2 grote badhanddoeken
 • 2 kleine handdoeken

Prijs: 12.00 € / 2 personen

 

De set bevat, voor 4 personen:

 • 1 hoeslaken 2 personen en 2 hoeslaken 1 persoon
 • 1 dekbed 2 personen en 2 dekbedden 1 persoon
 • 4 kussenslopen
 • 4 grote badhanddoeken
 • 4 kleine handdoeken

Prijs: 18.00 € / 4 personen

 

Praktische informatie

Contact opnemen met Flanders Lys Ecolodges Manager:
Tel. 06 40 45 18 47
Informatie en reserveringen: Lys sans Frontières Association
Tel. 03 28 44 02 06

De ecolodges in video


Greeters zijn buurtbewoners die als vrijwilliger toeristen kennis laten maken met de bekende en minder bekende plekjes van hun dorp met doorleefde verhalen en ervaringen (max. 6 mensen per groepje). De manier waarop de Greeter zelf de Leievallei beleeft, staat hierbij vaak centraal.
Boek vandaag nog uw geleide wandeling met een Greeter! Laat u meevaren op het ritme van de buurt en krijg een unieke inkijk in onze regio.

Geniet van uw verblijf langs onze gouden rivier!

Boek je gratis rit!

Lys Sans Frontières

Al meer dan 17 jaar werkt Lys sans Frontières voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Leivallei. Acteur toeristisch gebied, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we aanbieden om te genieten over water, te voet, per fiets, te paard of per boot. Door de « Blik op de gouden rivier ! » Je zult niet alleen een unieke en originele ervaring ervaren, maar je zult ook bijdragen aan de verbetering en het behoud van ons erfgoed.

test

Aire-sur-la-Lys

Ontdek deze unieke ervaring in Hauts-de-France en de meanderende Leie, de gouden rivier! Stap in het toeristische stadje Aire-sur-la-Lys, gelegen op minder d...

Kuurne

Heb je er altijd al van gedroomd om zelf aan het roer te staan van je eigen motorjacht? Wie liever eerst eens proeft van de ervaring vooraleer zelf een boot ...

Zwevegem

Duiken in een oude industriële omgeving!

La Gorgue

U hebt deze unieke vorm van waterpret in Hauts-de-France nog niet uitgetest? Zet dan maar gauw uw kapiteinspet op en maak kennis met de NéoLys, een unieke ...

*: Minimumprijs per volwassene