Ongewoon verblijf in Ecolodge Rouge in Flandre Lys

Perfect gelegen voor een uitstap in de natuur! In het hartje van Hauts-de-France vindt u vlakbij de jachthaven van Haverskerque en de Leie, de ecolodge « Rouge » van Flandre Lys terug. Deze ecologische hut met groendak is een bijzonder adresje waar u de natuur ten volle kan beleven. U kijkt bovendien uit op de aanmeerplaats. Geniet van een weekendje of een vakantie in het groen waar ontspanning, trips en waterpret in overvloed aanwezig zijn. Het perfecte adresje om tegen een zacht prijsje de Leiestreek en haar omgeving te ontdekken en op een bijzonder plekje langs het water te logeren!

accommodatie:

De ecolodge bestaat uit een hoofdruimte, een keuken en een mezzanine en is geschikt voor vier personen. Deze hutten zijn uitgerust met een tweepersoonsmatras op de mezzanine en een opklapbaar bed op de begane grond (toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit) met vier kussens. Lakens, dekens, kussenslopen en handdoeken zijn niet aanwezig (mogelijkheid om ter plaatse of online te huren). Met de verwarming kunt u tijdens het laagseizoen aangenaam genieten van dit accommodatie-systeem. Een kitchenette met een twee-pits kookplaat en servies voor vier personen is ook beschikbaar. Het toiletgebouw bevindt zich in het kantoor van de havenmeester naast de ecolodges (toilet, douche, wastafel, wasmachine ...). Prijs douche: 2 € per persoon.

Een picknickplaats (tafel en bank) en een barbecue zijn ter beschikking van de bewoners van ecolodges. De hutten zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en hebben een terras.

De reservering:

De ecolodge is het hele jaar geopend.

In de praktijk

Uw verhuur kan tot zes nachten per boeking en per persoon verlengen. Dit moet ten minste 48 uur van tevoren worden gedaan op de website www.capsurlarivieredor.com om te worden gevalideerd.

 • Aankomst is tussen 16:00 en 20:00 uur.
 • De start moet vóór het middaguur effectief zijn.
 • U kunt telefonisch contact opnemen met de manager van de site, Sabine, op 06 40 45 18 47 om de afspraak af te spreken in de ecolodge in impasse Route nationale (parkeerplaatsen voor ecolodges).

verplicht

Bij aankomst is een aanbetaling van 70 € (cheque of contant) voor de bestelling van de CCFL vereist. Dit bedrag wordt aan het einde van het verblijf gerestitueerd, mits er geen materiële schade of ander ongemak wordt geconstateerd.

Een identiteitskaart (of een kopie) is vereist in ruil voor de sleutels van de cabine en de toiletten. Dit bedrag wordt bij vertrek gerestitueerd.

Met betrekking tot de verzekering van dit kort verblijf, wordt u gevraagd om de "vakantieverzekering" te rechtvaardigen die is gespecificeerd in uw jaarcontract.

U wordt gevraagd om uw ecolodge in dezelfde staat van reinheid te maken als u deze bij aankomst aantrof. In geval van overtreding wordt 70 € extra in rekening gebracht voor de gedeeltelijke of volledige schoonmaak van uw accommodatie.

De huurder moet zich houden aan de interne voorschriften van de jachthaven, inclusief lawaai, netheid en afvoer van afval. Voor hygiëne, buurt en veiligheid zijn huisdieren niet toegestaan ​​in de accommodatie.

Een tevredenheidsvragenlijst die u krijgt als u aankomt, wordt aan de manager gegeven als u vertrekt.

De site en zijn omgeving:

De site

Drie ecolodges verwelkomen u in het hart van het Vlaamse Lys-watersportcentrum in Haverskerque, met een picknickplaats en een barbecue (gratis). Tussen Vlaanderen en Artois bieden deze hutten op palen wandelaars een originele accommodatie aan de rivier de Leie.

Vlakbij de jachthaven die bezoekers kan huisvesten, zijn de ecolodges ook toegankelijk vanuit de Leie.

 

de activiteiten

Het hele jaar door zullen wandelaars genieten van vele wandel- en fietsroutes in een uitzonderlijke omgeving die water en groen op een harmonieuze manier combineert. In de zomer is de nautische basis open voor het grote publiek en biedt het water en buitenactiviteiten (kanoën, waterfietsen, mountainbiken, boogschieten, stand-up paddle en vélonautic). Bij de halte Saint-Venant vindt u ook de Néolys, een elektrische boot die elke middag van het seizoen te huur is.

Een boot voor 12 personen zonder rijbewijs is ook te huur voor waterattracties, met of zonder een piloot.

Voordeel voor klanten: Voor elke reservering ecolodge Flanders Lys of onderdak Au Clair de Lys, profiteer van een korting van 10% op de activiteiten van de nautische basis (verhuren van VTT en kano-kajak, peddel, boogschieten, ... ).

 

Om te ontdekken

Twee communes omringen de nautische basis: Haverskerque en Saint-Venant, aan beide zijden van de Leie. Restaurants, kleine winkels, cafés en apotheken liggen op slechts een paar minuten lopen.

Ontdek ook de omgeving

 • Het bos van Nieppe: met zijn 2.602 hectare is het bos het grootste bos in de wijk Duinkerken. In elk seizoen verwelkomt het bos van Nieppe veel bezoekers te voet, met de mountainbike of te paard.
 • De reigerij van het Bois d'Amont: gelegen achter het boshuis van het woud, deze reiger is een bevoorrechte plaats voor observatie van honderden vogels die begin februari gaan nestelen.

Praktische informatie en aanvullende diensten:

Aanvullende diensten

Als u uw beddengoed of handdoeken niet mee wilt nemen, kunt u bij een verblijf in Flanders Lys ecolodges een set huren voor 2 of 4 personen.

De set bevat voor 2 personen:

 • 1 hoeslaken 2 personen of 2 hoeslaken 1 persoon
 • 1 dekbed 2 personen of 2 dekbedden 1 persoon
 • 2 kussenslopen
 • 2 grote badhanddoeken
 • 2 kleine handdoeken

Prijs: 12.00 € / 2 personen

 

De set bevat, voor 4 personen:

 • 1 hoeslaken 2 personen en 2 hoeslaken 1 persoon
 • 1 dekbed 2 personen en 2 dekbedden 1 persoon
 • 4 kussenslopen
 • 4 grote badhanddoeken
 • 4 kleine handdoeken

Prijs: 18.00 € / 4 personen

 

Praktische informatie

Contact opnemen met Flanders Lys Ecolodges Manager:
Tel. 06 40 45 18 47
Informatie en reserveringen: Lys sans Frontières Association
Tel. 03 28 44 02 06
Beschrijving en beveiligde online betaling
www.capsurlarivieredor.com

De ecolodges in video


De Greeters zijn inwoners van de Leiestreek die toeristen begeleiden (maximaal 6 personen) op basis van een vrijwillige verbintenis. Ze laten toeristen de bekende hoeken en de minder bekende hoeken van hun gemeente zien en vertellen verhalen om te leven. Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de verhalende reis.
Greeters zijn geen concurrenten van de bestaande gidsen maar ambassadeurs van hun territorium.

Boek je gratis rit!

Lys Sans Frontières

test

La Gorgue

U hebt deze unieke vorm van waterpret in Hauts-de-France nog niet uitgetest? Zet dan maar gauw uw kapiteinspet op en maak kennis met de NéoLys, een unieke ...

Comines

Het Plugstreet 14-18 Experience Interpretation Centre bevindt zich in de buurt van het British Ploegsteert Memorial en biedt toegang tot een scenografisch ge...

Merville

Vertrek vanaf het vliegveld Merville-Lestrem en ga op avontuur in de Vallée de la Lys! Met 15 minuten vlucht, 50 seconden vrije val met 200 km / u en 5 ...

Haverskerque

Ontdek deze unieke ervaring in Hauts-de-France en de meanderende Leie, de gouden rivier! Stap in de jachthaven van Haverskerque, gelegen op minder dan een uu...

*: Minimumprijs per volwassene