Ongewoon verblijf in Ecolodge Orion in de buurt van Béthune en Bruay

Welkom in het kloppende hart van Hauts-de-France! Op minder dan een uurtje van Rijsel en op tien minuten ten noorden van Béthune vindt u in Mont-Bernanchon de ecolodge “Orion”, een bijzonder adresje met een heel eigen sfeer! Deze houten hut is ideaal gelegen voor uitstapjes langs het water. De gîte ligt langs de canal d’Aire à La Bassée en laat u ten volle proeven van een echt ecotoeristisch verblijf. U logeert vlakbij Géotopia, het Maison de la nature, een vogelreservaat en het canal d’Aire à La Bassée. Proef, samen met de rest van de familie, van een vakantie in de natuur!
Download de verkoopvoorwaarden

Uw accommodatie:

Hébergement écolodge bethune

Beschrijving van de trekkershutten

De trekkershut is ook toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. U vindt er 2 dubbele bedden terug, m.a.w. 4 slaapplaatsen, een keukenhoekje, meubilair en een terrasje.

Beschrijving : Inventaris

 • Eettafel
 • Stoelen / krukjes / bank : 4 zitplaatsen
 • 2 bedden : 2 x 140 x 220
 • Verwarming : elektrisch
 • Inductiekookplaat : 2 kookzones
 • Keukentoestellen : koffiezetapparaat, waterkoker
 • Borden en bestek : 8 personen
 • Spoelbak : (buiten) aangesloten op het sanitaire blok
 • Koelkast
 • Vuilbakje
 • Schoonmaakbenodigdheden : emmer, dweil, vloertrekker
 • Jerrycan
 • Afwaskom
 • Voorschriften en prijslijst (in frame)

 

Geen WIFI-netwerk beschikbaar
Verboden te roken in de trekkershut

Vrije toegang tot de sanitaire voorzieningen op het terrein :
U vindt de sanitaire voorzieningen op enkele meters van uw trekkershut terug (wc, douche, wastafel).


U moet als trekker niet langer zeulen met tenten, matrassen of kooktoestellen. U moet echter wel zelf zorgen voor een slaapzak (of een donsdeken, laken en deken), een kussensloop en uw handdoeken.

De reservering:

Wanneer zijn de trekkershutten beschikbaar?

Vanaf februari tot november kan u in de trekkershutten terecht (behalve het 2de weekend van juni – van vrijdag tot en met maandag).

Hoe kan u reserveren?

Praktische informatie

Per reservatie kan u de trekkershut gedurende maximum 3 nachten reserveren. U moet de trekkershut minimum 48 uur op voorhand boeken via de website www.blikopdegoudenrivier.be.

 • U kan de sleutels ter plaatse ophalen bij de beheerder of in een sleutelbox (indien de beheerder afwezig is).
 • U kan aankomen tussen 15u30 en 19u30.
 • U kan vertrekken tussen 9u30 en 11u30.


Na goedkeuring van de reservatie door Lys sans Frontières, moet u de beheerder telefonisch contacteren op het nummer 06 71 40 73 09 om het exacte uur van aankomst en vertrek te bevestigen (ten laatste vóór de middag op de dag van aankomst).


Verplichtingen

Wat de verzekering bij dit kortverblijf betreft, zal u bij aankomst moeten kunnen aantonen dat u verzekerd bent voor een verblijf in een vakantiewoning. Dit kan ook deel uitmaken van uw woonverzekering.
Bij vertrek vragen we u om de trekkershut in dezelfde staat achter te laten als bij uw aankomst.
Opgelet: huisdieren zijn niet toegelaten in de hut omwille van de hygiëne.
Bij aankomst zal u een tevredenheidsenquête kunnen invullen. Gelieve deze enquête nauwgezet in te vullen en bij uw vertrek aan de beheerder te overhandigen.

De site en zijn omgeving:

Mont-bernanchon geotopia logement

Wat kan u ter plaatse doen?

De begeleiders van Geotopia organiseren tijdens het hoogseizoen (vooral tijdens de schoolvakanties) tal van activiteiten voor gezinnen (op www.geotopia.fr vindt u de openingsuren en het activiteitenprogramma terug). U kan de biologische thematuinen en natuurlijke poelen vrij bezoeken tijdens de openingsuren. Vlakbij Geotopia bevindt zich ook een vogelkijkplaats, kortom een mooie aanvulling op het natuuravontuur van Geotopia.
Aangezien de trekkershutten bij Geotopia zich langs verschillende fiets- en wandelroutes bevinden, vormen ze de ideale uitvalsbasis voor een weekendje vol natuur in de Leiestreek.

Activiteiten in de buurt

 Patrimoine touristique Béthune logis

In Mont-Bernanchon (sinds 2016 één van de « Village Patrimoine© ») vindt u langs de rechteroever van het kanaal een wetland dat, dankzij Voies navigables de France, een prachtig vogelreservaat geworden is. Vogelkenners kunnen hier hun hartje ophalen want er verblijven tal van opgelijste soorten!
Tijdens een wandeling langs het Canal d’Aire à La Bassée komt u voorbij de vroegere “Gare d’eau” van Guarbecque.
Het groen, de wandelpaden, de picknickzones, de vissteigers en de aanmeerplaats maken deze idyllische plek tot een leuke stop langs het water. Het dorp Guarbecque mag zich sinds 2012 “Village Patrimoine© » noemen en herbergt een Romaanse kerk uit de XIIde eeuw die een bezoekje waard is. Op de linkeroever kan u heerlijk ronddwalen langs het kanaal terwijl u de schepen bewondert of verder richting Hinges, Béthune en Beuvry trekt.

Wandelen

randonnées au bord de la lys

Wandelroutes

De Fouan
De Gorges bleues
De Riez des dames (Nordic walking)

Fietsroutes

De Strijd om de Leie
De Meersen
Het knooppuntennetwerk Leievallei & Frans-Vlaamse Heuvels (kaart te koop in de shop - 7 euro)

Praktische informatie en aanvullende diensten:

Aanvullende diensten

Twee elektrisch ondersteunde fietsen (EVA) worden verhuurd op de Mont-Bernenchon-site. Rijd een halve dag of een dag door de Béthunois-Bruaysis.

Praktische informatie

Contact opnemen met de manager van de ecolodges van Béthunois-Bruaysis:
Tel. 03 21 52 50 00 (VVV van Béthune-Bruay)
Informatie en reserveringen: Lys sans Frontières Association
Tel. 03 28 44 02 06

De ecolodges in video


Greeters zijn buurtbewoners die als vrijwilliger toeristen kennis laten maken met de bekende en minder bekende plekjes van hun dorp met doorleefde verhalen en ervaringen (max. 6 mensen per groepje). De manier waarop de Greeter zelf de Leievallei beleeft, staat hierbij vaak centraal.
Boek vandaag nog uw geleide wandeling met een Greeter! Laat u meevaren op het ritme van de buurt en krijg een unieke inkijk in onze regio.

Geniet van uw verblijf langs onze gouden rivier!

Boek je gratis rit!

Lys Sans Frontières

Al meer dan 17 jaar werkt Lys sans Frontières voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Leivallei. Acteur toeristisch gebied, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we aanbieden om te genieten over water, te voet, per fiets, te paard of per boot. Door de « Blik op de gouden rivier ! » Je zult niet alleen een unieke en originele ervaring ervaren, maar je zult ook bijdragen aan de verbetering en het behoud van ons erfgoed.

test

La Gorgue

U hebt deze unieke vorm van waterpret in Hauts-de-France nog niet uitgetest? Zet dan maar gauw uw kapiteinspet op en maak kennis met de NéoLys, een unieke ...

Aire-sur-la-Lys

Nieuw! Onze gerenommeerde chef-koks nodigen u op zondag uit om uw mooiste tafelkleed uit te trekken om een paar uur te kamperen voor een picknick in de Leies...

Aire-sur-la-Lys

Ontdek deze unieke ervaring in Hauts-de-France en de meanderende Leie, de gouden rivier! Stap in het toeristische stadje Aire-sur-la-Lys, gelegen op minder d...

Aire-sur-la-Lys

Nieuw! Ontsnap naar het hart van de historische stad tijdens een leuke SUP-rit onder begeleiding van een ervaren gids. Laat u verleiden door de charmes van d...

*: Minimumprijs per volwassene