DE DERDE EDITIE VAN DE ‘RAID DES CANAUX’ MET STAND-UP PADDLE OP DE LEIE KOMT ERAAN!


Na het grote succes van de eerste twee edities van de ‘Raid des canaux’ kunnen we trots aankondigen dat de derde editie gepland staat op 6 en 7 juli 2019!
 
De gemeenten in de Leievallei zijn volop bezig met de voorbereiding van een rijk gevuld programma voor de 22ste ‘Fêtes de la Lys’. Eén van de activiteiten is het sportevenement ‘Raid des canaux’, dat opnieuw door Lys sans Frontières wordt georganiseerd, in samenwerking met Le Grand Huit, Sup Lys Comines en de deelnemende gemeenten.
 
Deze keer stellen wij u geen parcours van 52 of 56 km voor, want het gaat maar liefst over een tocht van 60 km op de gouden rivier! Vertrekplaats is nog steeds Aire-sur-la-Lys, maar het parcours loopt nu iets verder in België, namelijk tot in de jachthaven van Wervik.
 
Met de stand-up paddle op de Leie en/of met de fiets langs haar oevers, kan u 22 Franse en Belgische gemeenten doorkruisen, in Nord en Pas-de-Calais, Wallonië en Vlaanderen: (vertrekplaats), (B – aankomstplaats).
 
Het evenement wordt over twee dagen georganiseerd, namelijk op 6 en 7 juli 2019. Op 22 juni 2019 kunnen nieuwe teamleden ook terecht bij de watersportsite van … voor een initiatiedag. Aarzel niet en schrijf u in voor een uniek sportevenement en neem deel aan een prachtig avontuur.
 
Er zijn twee mogelijkheden bij de inschrijving: solodeelname (categorie “Raiders”) of in team (categorie “Estafetteteams”). Alle details over beide twee categorieën kan u hieronder raadplegen.
Bent u op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging? Wilt u de teamgeest testen, de kleuren van uw bedrijf of stad verdedigen? Wat uw motivatie ook is, kom naar de 3e editie van de ‘Raid des canaux’ met STAND UP PADDLE!
 
De albums en de video van de laatste edities zijn beschikbaar op de Facebook-pagina van Lys sans Frontières.
 
Allemaal naar de Leie voor de 3de editie van de ‘Raid des canaux’!