Gîte 'Au Clair de la Lys'

164, rue du Onze Novembre, Haverskerque, Frankrijk

Gîte 'Au Clair de la Lys'

Het Gîte ‘Au Clair de la Lys’ is een oude gemeenteschool die zorgvuldig is gerenoveerd om plaats te bieden aan maximaal 14 personen in het hart van de Leie-vallei. U kunt het hele jaar door genieten van de vele recreatiemogelijkheden en activiteiten in de buurt, en de gasten kunnen leuke momenten van gezelligheid beleven tijdens een ontdekkingstocht of een familiebezoek of zakelijke evenementen.

Wilt u de accommodatie huren in het midden-weekend, voor een week of een weekend? Neem rechtstreeks contact op met Lys Sans Frontières voor een prijsopgave die aan uw behoeften voldoet!

-

'Au Clair de la Lys' is een comfortabel en goed uitgerust verblijf van 280 m² voor 12 personen (maximum 14). Het hotel heeft 5 ruime kamers, elk met een eigen badkamer, een grote woonkamer met tafelvoetbal, Vlaamse spelletjes, een kachel en een tv, en is ideaal voor een familiebezoek, een vriendelijk verblijf of een zakenreis. Alle beddengoed en handdoeken zijn te huur.

Benedenverdieping

 • Salon
 • Keuken
 • Kamer met 'bouleaux' bereikbaar PMR (voor 2 pers. met 1 bed van 140x200) + 1 badkamer met douche en wc toegankelijk PMR
 • Ingang met toegankelijke WC's met PMR

1ste verdieping

 • 'Puzzel'-kamer (voor 2-4 pers. met 1 bed van 160x200 + 1 opklapbare bank van 140x190) + 1 badkamer
 • 'nerven'-kamer (voor 3 pers. met 3 bedden van 90x190) + 1 SDB
 • WC
 • Wasserij met wasmachine en droger

2de verdieping

 • 'Safran'-kamer (voor 3 personen) met 1 groot bed van 160x200 en 1 bed van 90x190) + 1 badkamer
 • 'Tricot'-kamer (voor 2 pers. met 1 groot bed van 160x200) + 1 SDB

Buitenkant

 • Terras
 • Opbergchalet (tafels en tuinmeubilair)
 • Gesloten ruimten voor dieren
 • Barbecue

Openingstijd en duur van de verblijven

De gîte ‘Au Clair de la Lys’ is het hele jaar geopend van 1 januari tot en met 31 december. U kunt de vakantiewoning reserveren door:

 • Weekend (vrijdag tot en met zondag),
 • Mid-week (maandag tot en met vrijdag),
 • Week (zaterdag tot zaterdag).

Het is uiteraard mogelijk om een verblijf van enkele weken te verlengen voor een langdurige huur.

Verhuur

Reserveren van de woning

Om een goede gastvrijheid te garanderen, moet u ten minste 48 uur op voorhand een reservering maken. Boeken in het weekend gebeurt rechtstreeks op de agenda van de vakantiewoning (aankomst op vrijdag en vertrek op zondag). Voor reserveringen in het midden van het weekend of doordeweeks kunt u bij de vereniging Leie zonder Grenzen terecht voor een kostenraming die aan uw behoeften voldoet.

Als u online boekt, wordt u gevraagd om een borgsom van € 700.00 te betalen; als uw reservering betaald wordt met een cheque, vragen wij u om deze borgsom rechtstreeks ter plaatse af te geven op de plaats waar u zich op uw website bevindt. Deze borgsom is verplicht en uw verblijf kan niet zonder. In geval van gebrek aan netheid of aan respect voor de plaats, staat Leie zonder Grenzen zichzelf de mogelijkheid toe om een deel van de borgsom terug te vorderen in functie van de schade of schade die u bij uw vertrek heeft gemeld. Als er geen schade wordt vastgesteld, wordt deze aan het einde van uw verblijf volledig aan u overhandigd.

Huisdieren mogen met respect voor een dier / verblijf in de ecologie verblijven. De optie is te selecteren bij het reserveren.

Voorzien in aankomst en vertrek

Aankomst: tussen 16.00 uur en 20.00 uur in overleg met de manager Benjamin TIESSET (07 56 87 89 42), die u op locatie zal ontvangen volgens een vooraf met hem afgesproken dienstregeling. Laat inchecken kan niet na 20.00 uur.

De start: gebeurt tussen 8u00 en 10u00, steeds in akkoord met de beheerder. Hij/zij zal de sleutels die u bij het begin van uw verblijf hebt ingeleverd, terugkrijgen en de vertrekplaats opmaken volgens de huurregels. Uw identiteitskaart zal u worden gevraagd in ruil voor de sleutels van het hele gebouw, portaal en dergelijke.

Verzekeren van zijn verblijf

De huurder moet zich zowel voor zijn huurrisico's als voor de verhuurde goederen verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij. Hij kan de betrokken instelling verzoeken om na te gaan of deze clausule in zijn overeenkomst is opgenomen. Op verzoek van de beheerder moet de huurder alle bewijsstukken "vakantieverzekering" kunnen voorleggen.

Tarieven

Afhankelijk van de duur en de huurperiode bedragen de prijzen voor een verblijf 'Au Clair de Lys':

 • € 1.170 tot € 1.340 voor een weekend,
 • € 1.420 tot € 1.720 voor een mid-week,
 • € 1.720 tot € 2.020 voor een week.

We nodigen u uit om het tariefrooster te raadplegen voor de volledige tarieven die in 2024 van toepassing zijn. Er is ook een (automatisch berekende) verblijfsbelasting van toepassing op de verhuur van de accommodatie.

De jachthaven en de waterbasis Vlaanderen-Lys

In de zomermaanden zijn er tal van watersportactiviteiten beschikbaar voor het grote publiek op de site van de jachthaven in Haverskerque en de waterbasis Vlaanderen-Lys, die zich op slechts 2 km van de lodge bevinden: kanoën, waterfietsen, mountainbiken, boogschieten, elektrische boot... Er is ook een boot met 12 plaatsen te huur (met matroos) voor wandelingen over het water.

Meer info op: www.cc-flandrelys.fr/decouvrir-et-se-depenser/espaces-loisirs-et-sportifs/la-base-nautique-flandre-lys

Diensten

Zowel Haverskerque als St-Vendant (een gemeente grenzend aan Haverskerque) zijn kleine gemeenten met restaurants, kleine winkels, cafés en apotheken die gemakkelijk te voet, per auto of per fiets te bereiken zijn. Naast de accommodatie vindt u een verkoopautomaat met lokale producten en een frituur. Aan de achterzijde van de accommodatie bevinden zich een citystadion en een kinderspeelplaats voor het grote publiek.

Natuurlijke nieuwsgierigheid

Het bos van Nieppe/De bos van Nieppe

Met een oppervlakte van 2602 hectare is het domaniale bos het grootste bosgebied van het arrondissement Duinkerke. In het bos van Nieppe worden de hele tijd door talloze bezoekers te voet, per mountainbike of te paard ontvangen.

De erfgenaam van het Bois d'Amont

Achter het boshuis in Vorst bevindt zich een geprivilegieerde plek om honderden vogels te observeren die begin februari komen nestelen.

Wandelcircuits

Vanuit de gemeente Haverskerque vertrekken twee wandelroutes:

 • Circuit du Tannay: 6 km / 2.00 uur
 • Circuit de Trois Clochers: 10,5 km / 3u30

Vind hier de routes van deze wandelingen.

Voor fietsers biedt het EuroVelo V-hotel Saint-Vendant in Aire-sur-la-Lys 13,7 km aan fietspaden langs de Leie. Het puntenknooppuntennetwerk Vallée de la Lys & Monts de Flandre is ook aangesloten op de site (kaart te koop in de winkel van de site voor 7€).

Huishoudpakket

Als u de hele woning niet wilt schoonmaken of als u geen tijd hebt om dat te doen, kunt u kiezen voor een huishoudoptie. U kunt bij uw reservering kiezen voor deze toeslag voor een bedrag van € 175.00.

Praktische info

Om contact op te nemen met de beheerder van de vakantiewoning 'Au Clair de la Lys' (inlichtingen / reserveringen - Leie zonder grenzen):

Greeters zijn inwoners van de Leievallei die op vrijwillige basis toeristen begeleiden (maximaal 6 personen) begeleiden.
Ze laten toeristen zowel de bekende hoekjes als de minder bekende hoekjes van hun stad zien en vertellen « levensverhalen ». Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de vertelwandeling.
Aarzel niet om uw wandeling met een groeter te boeken om u onder te dompelen in het lokale leven en de omgeving op een unieke manier te ontdekken.
Geniet van uw verblijf aan de rivier van Goud!

Boek uw gratis rit!
Beschikbaar
Niet beschikbaar

Lys sans Frontières

Al meer dan 20 jaar zet Lys sans Frontières zich in voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Vallée de la Lys. Toeristische speler in het veld, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we u uitnodigen om langs het water, te voet, per fiets, te paard of per boot te waarderen. Door de “Kaap aan de gouden rivier! » beleeft u niet alleen een unieke en originele ervaring, maar draagt u ook bij aan de verrijking en het behoud van ons erfgoed.

Onze activiteiten in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen