De Ecolodges van Béthunois-Bruaysis

Rue des Écoles, Mont-Bernanchon, Frankrijk

De Ecolodges van Béthunois-Bruaysis

Welkom in het kloppende hart van Hauts-de-France! Op minder dan een uurtje van Rijsel en op tien minuten ten noorden van Béthune vindt u in Mont-Bernanchon de ecolodge “Orion”, een bijzonder adresje met een heel eigen sfeer! Deze houten hut is ideaal gelegen voor uitstapjes langs het water. De gîte ligt langs de canal d’Aire à La Bassée en laat u ten volle proeven van een echt ecotoeristisch verblijf. U logeert vlakbij Géotopia, het Maison de la nature, een vogelreservaat en het canal d’Aire à La Bassée. Proef, samen met de rest van de familie, van een vakantie in de natuur!

Download de bijzondere verkoopvoorwaarden

Uw ongebruikelijke accommodatie

Accommodatie ecolodge bethune

Beschrijving van ecolodges

Uw ecolodge is toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit . Het omvat 2 tweepersoonsbedden , d.w.z. 2 bedden voor 2 personen, een kitchenette, binnenmeubilair en een terras.

Inventaris

 • Vaste eettafel
 • Stoelen / krukken / bank: 4 zitplaatsen
 • 2 bedden met spreien: 2 x 140 cm x 220 cm
 • Elektrische verwarming
 • Kookplaten: 2 elektrische branders
 • Elektrische uitrusting: koffiezetapparaat, waterkoker
 • Servies: 8 couverts
 • Wastafel: buiten, aangesloten op het toiletgebouw
 • Koelkast
 • Vuilnisbak
 • Schoonmaakset: emmer, dweil, bezem
 • bekken
 • Regels en prijzen (doos)

Er is geen WIFI-netwerk.
Niet roken in uw ecolodge.

Gratis gebruik van de sanitaire voorzieningen op de camping: deze staan los van de hut en bevinden zich op enkele meters van uw ecolodge (toilet, douche, wastafel).

Het grote voordeel voor de tripper is dat hij geen tent, matras of kachel meer mee hoeft te nemen. Wel dient u zelf uw slaapzak (of dekbed, laken en deken), een kussensloop en uw badlinnen mee te nemen.

Wanneer zijn de trekkershutten beschikbaar?

Vanaf februari tot november kan u in de trekkershutten terecht (behalve het 2de weekend van juni – van vrijdag tot en met maandag).

Hoe kan u reserveren?

Praktische informatie

Per reservatie kan u de trekkershut gedurende maximum 3 nachten reserveren. U moet de trekkershut minimum 48 uur op voorhand boeken via de website www.blikopdegoudenrivier.be.

 • U kan de sleutels ter plaatse ophalen bij de beheerder of in een sleutelbox (indien de beheerder afwezig is).
 • U kan aankomen tussen 15u30 en 19u30.
 • U kan vertrekken tussen 9u30 en 11u30.


Na goedkeuring van de reservatie door Lys sans Frontières, moet u de beheerder telefonisch contacteren op het nummer 06 71 40 73 09 om het exacte uur van aankomst en vertrek te bevestigen (ten laatste vóór de middag op de dag van aankomst).


Verplichtingen

Wat de verzekering bij dit kortverblijf betreft, zal u bij aankomst moeten kunnen aantonen dat u verzekerd bent voor een verblijf in een vakantiewoning. Dit kan ook deel uitmaken van uw woonverzekering.
Bij vertrek vragen we u om de trekkershut in dezelfde staat achter te laten als bij uw aankomst.
Opgelet: huisdieren zijn niet toegelaten in de hut omwille van de hygiëne.
Bij aankomst zal u een tevredenheidsenquête kunnen invullen. Gelieve deze enquête nauwgezet in te vullen en bij uw vertrek aan de beheerder te overhandigen.

Mont-bernanchon geotopia logement

Wat kan u ter plaatse doen?

De begeleiders van Geotopia organiseren tijdens het hoogseizoen (vooral tijdens de schoolvakanties) tal van activiteiten voor gezinnen (op www.geotopia.fr vindt u de openingsuren en het activiteitenprogramma terug). U kan de biologische thematuinen en natuurlijke poelen vrij bezoeken tijdens de openingsuren. Vlakbij Geotopia bevindt zich ook een vogelkijkplaats, kortom een mooie aanvulling op het natuuravontuur van Geotopia.
Aangezien de trekkershutten bij Geotopia zich langs verschillende fiets- en wandelroutes bevinden, vormen ze de ideale uitvalsbasis voor een weekendje vol natuur in de Leiestreek.

Activiteiten in de buurt

 Patrimoine touristique Béthune logis

In Mont-Bernanchon (sinds 2016 één van de « Village Patrimoine© ») vindt u langs de rechteroever van het kanaal een wetland dat, dankzij Voies navigables de France, een prachtig vogelreservaat geworden is. Vogelkenners kunnen hier hun hartje ophalen want er verblijven tal van opgelijste soorten!
Tijdens een wandeling langs het Canal d’Aire à La Bassée komt u voorbij de vroegere “Gare d’eau” van Guarbecque.
Het groen, de wandelpaden, de picknickzones, de vissteigers en de aanmeerplaats maken deze idyllische plek tot een leuke stop langs het water. Het dorp Guarbecque mag zich sinds 2012 “Village Patrimoine© » noemen en herbergt een Romaanse kerk uit de XIIde eeuw die een bezoekje waard is. Op de linkeroever kan u heerlijk ronddwalen langs het kanaal terwijl u de schepen bewondert of verder richting Hinges, Béthune en Beuvry trekt.

Wandelen

randonnées au bord de la lys

Wandelroutes

De Fouan
De Gorges bleues
De Riez des dames (Nordic walking)

Fietsroutes

De Strijd om de Leie
De Meersen
Het knooppuntennetwerk Leievallei & Frans-Vlaamse Heuvels (kaart te koop in de shop - 7 euro)

Aanvullende diensten

Twee elektrisch ondersteunde fietsen (EVA) worden verhuurd op de Mont-Bernenchon-site. Rijd een halve dag of een dag door de Béthunois-Bruaysis.

Praktische informatie

Contact opnemen met de manager van de ecolodges van Béthunois-Bruaysis:
Tel. 03 21 52 50 00 (VVV van Béthune-Bruay)
Informatie en reserveringen: Lys sans Frontières Association
Tel. 03 28 44 02 06

Greeters zijn inwoners van de Leievallei die op vrijwillige basis toeristen begeleiden (maximaal 6 personen) begeleiden.
Ze laten toeristen zowel de bekende hoekjes als de minder bekende hoekjes van hun stad zien en vertellen « levensverhalen ». Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de vertelwandeling.
Aarzel niet om uw wandeling met een groeter te boeken om u onder te dompelen in het lokale leven en de omgeving op een unieke manier te ontdekken.
Geniet van uw verblijf aan de rivier van Goud!

Boek uw gratis rit!
Beschikbaar
Niet beschikbaar

Lys sans Frontières

Al meer dan 20 jaar zet Lys sans Frontières zich in voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Vallée de la Lys. Toeristische speler in het veld, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we u uitnodigen om langs het water, te voet, per fiets, te paard of per boot te waarderen. Door de “Kaap aan de gouden rivier! » beleeft u niet alleen een unieke en originele ervaring, maar draagt u ook bij aan de verrijking en het behoud van ons erfgoed.

Onze activiteiten in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen