De Blauwe Ruit

België > Vlaanderen > Courtrai

De Blauwe Ruit

De 'Blauwe Ruit' is een grensoverschrijdende fietsroute die Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk met elkaar verbindt. De 90 km-lange route loopt over de jaagpaden van de Leie, de Schelde, de Deule, het Kanaal Bossuit-Kortrijk, het Spierekanaal en het Kanaal van Roubaix. je kan ze in één of twee dagen afleggen. De route loopt grotendeels over het grondgebied van de grensoverschrijdende Leiestreek. Meer informatie op https://www.blauweruimte.eu/blauweruit. (copyright foto: Leiedal)

Toerisme Leiestreek

Toerisme Leiestreek werd opgericht op 5/9/2000 en verenigt 27 Leiestreekgemeenten rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen: - werken rond toeristisch-recreatieve beleidsplanning - verbeteren van de toeristisch-recreatieve structuur - promoten van de Leiestreek als toeristisch-recreatieve regio. De vijf belangrijkste verhaallijnen zijn ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’. Leidraad voor de werking van Toerisme Leiestreek is het Strategisch Beleidsplan voor Toerisme & Recreatie in de Leiestreek 2019-2025.

Onze huuraccommodaties in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen