Fietsen langs het water in Deinze

België > Vlaanderen > Courtrai

Fietsen langs het water in Deinze

Fietsen met zicht op de Leie, de Schelde of een van de kanalen; het blijft een hit. In deze route krijg je zelfs meer dan mooie uitzichten en terrasjes, je maakt ook kennis met een aantal creatieve ondernemers die typerend zijn voor deze dynamische regio. Start- en eindpunt: knooppunt 5, Sint-Poppoplein, 9800 Deinze Parkeermogelijkheid: gratis parkeren op parking Brielpoort, Lucien Matthyslaan, Deinze Knooppunten: 5 – 7 – 84 – 85 – 90 – 95 – 94 – 86 – 82 – 80 – 2 – 48 – 98 – 93 – 94 – 91 – 95 – 4–9–11–13–6–5 Afstand: 38,5 km

Speciale stops

1 - Letters & Co

Koffie drinken en ondertussen die laatste nieuwe roman op de kop tikken? Of liever omgekeerd? Je doet het met stijl bij Letters & Co.

www.lettersenco.be

 

3 - Foodbart

Bart houdt van food, dus opende hij Foodbart, de plek voor ‘innocent salads’ of ‘guilty burgers’. Die burgers zijn van Limousin, lam, kip of veggie. De ‘innocent’ opties variëren van courgetti met mozarella over Griekse rijst met aubergine tot een quinoa-zalmsalade.

www.foodbart.be

 

 

4 - Het Verschrikkelijke Zoete Leven

Het leven kan zwaar zijn. Daarom kan je hier niet alleen Belgische pralines (gemaakt met de lekkerste chocolade!) kopen, maar er ook meteen ter plekke van smullen. Zo hoeft je niet vol ongeduld te wachten tot je weer thuis bent.

www.zoeteleven.be

 

5 - Donza

Granola, scones, American pancakes, gebak en een gezellige huiskamer. In Donza is het dubbel genieten!

www.donza.be

 

7 et 11 - Bachtekerke en Gasthof Halifax

Beide restaurants werden in het verleden al verkozen tot 'mooiste terrasje van België'. Wie droomt van exotische oorden zit goed in Bachtekerke, dat dankzij de kronkelende Leie eilandallures krijgt. Gasthof Halifax verwent je met een grandioos vergezicht waarin de glinsterende Leie de hoofdrol speelt. Logisch dat de verschillende niveauterrassen afgeladen vol zitten.

www.bachtekerke.be en www.gasthofhalifax.be

 

 

Toerisme Leiestreek

Toerisme Leiestreek werd opgericht op 5/9/2000 en verenigt 27 Leiestreekgemeenten rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen: - werken rond toeristisch-recreatieve beleidsplanning - verbeteren van de toeristisch-recreatieve structuur - promoten van de Leiestreek als toeristisch-recreatieve regio. De vijf belangrijkste verhaallijnen zijn ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’. Leidraad voor de werking van Toerisme Leiestreek is het Strategisch Beleidsplan voor Toerisme & Recreatie in de Leiestreek 2019-2025.

Onze huuraccommodaties in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen