Fietstocht voor fijnproevers door de Vallée de la lys & Monts de Flandre

België > Vlaanderen > Courtrai

Fietstocht voor fijnproevers door de Vallée de la lys & Monts de Flandre

Wie de omgeving van Sailly-sur-la-Lys, Estaires en Laventie op de fiets verkent, geniet van het Vlaamse platteland en kan onderweg kennis maken met gepassioneerde en getalenteerde ambachtslui, genieten van ambachtelijke wafels of van een smakelijke maaltijd in een gezellige kroeg. Langs de route proef je het beste wat de Franse Leiestreek te bieden heeft. Start- en eindpunt: knooppunt 16, Rue de l’Eglise, 62840 Sailly-sur-la-Lys Parkeermogelijkheid: gratis parkeren voor de Saint-Vaast kerk, Rue de l’Eglise, Sailly-sur-la-Lys Knooppunten: 16 – 14 – 13 – 55 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 33 – 34 – 69 – 63 – 61 – 10 – 60 – 16 Afstand: 31,4 km

Speciale stops

1 - Restaurant La Gare des Années Folles

Reis terug in de tijd en proef in dit restaurant in een voormalig stationsgebouw de sfeer van het Interbellum. Op het menu: een traditionele keuken met streekgerechten (welsh, filet mignon met maroilleskaas, stoofvlees, …)

www.restaurant-lagaredesanneesfolles.fr

 

4 - Ptit Fer Sucré, productie van ambachtelijke wafels

Snoepers mogen Ptit Fer Sucré niet missen! Hou halt bij de kiosk en probeer welke ambachtelijke wafel je het lekkerst vindt: met bastaardsuiker, citroen, vijg, chocoladeganache met bruinbier, vanille of karamel en gezouten boter.

www.facebook.com/ptitfersucre

 

8 - La Bouquinerie des Flandres

Dit is de grootste boekhandel van Europa met rekken over een oppervlakte van 3.000 m² en 2 miljoen tweedehandsboeken! De eigenaars zagen het groots, en dat loont: de immense boekenwinkel heeft intussen kleinere filialen in Béthune, Calais, Duinkerke, Rijsel, Ronk, Haubourdin en Lens.

www.labouquineriedesflandres.fr

  

9 - Estaminet Chez Léon

Chez Léon, waar authenticiteit troef is! De inrichting van de kroeg wekt de indruk dat je bij je grootouders aan tafel zit. De gulle Vlaamse keuken verwent de smaakpapillen van al wie houdt van kip met maroilleskaas, welsh of potjevleesch.

www.estaminetchezleon.fr

 

12 - Restaurant Au Bon Coin

Hier kom je thuis! Het familiale restaurant verwent je met een traditionele keuken in een knus interieur. Er is plaats voor 140 gasten, verspreid over 4 zalen. De ideale locatie om met familie of vrienden vrolijk van een leuke sfeer te genieten. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin.

www.au-bon-coin.fr

Toerisme Leiestreek

Toerisme Leiestreek werd opgericht op 5/9/2000 en verenigt 27 Leiestreekgemeenten rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen: - werken rond toeristisch-recreatieve beleidsplanning - verbeteren van de toeristisch-recreatieve structuur - promoten van de Leiestreek als toeristisch-recreatieve regio. De vijf belangrijkste verhaallijnen zijn ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’. Leidraad voor de werking van Toerisme Leiestreek is het Strategisch Beleidsplan voor Toerisme & Recreatie in de Leiestreek 2019-2025.

Onze huuraccommodaties in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen