Bierwandeling Kortrijk

België > Vlaanderen > Courtrai

Bierwandeling Kortrijk

Wist je dat Kortrijk ooit één café per negen huishoudens telde? Dat is het grootste aantal cafés per inwoner ter wereld. En had je al gehoord dat de Guldensporenslag eigenlijk begon door een volksopstand nadat de bierbrouwers gevangen genomen werden? Tijdens een bierwandeling wandel je van het ene boeiende bierverhaal naar het andere, samen met een praatgrage gids-bierkenner. In de tocht van drie uur ontdek je meteen ook het cultureel erfgoed in het historische centrum van Kortrijk, erkend door UNESCO. Onderweg stop je om vijf bieren te proeven en bespreken. Kortrijk BeerWalk is uitgewerkt rond het rijke gamma van Brouwerij Omer Vander Ghinste, zijn smaakgeheimen en verhalen.

Gegevens

Deze BeerWalk wordt georganiseerd door Toerisme Kortrijk, Brouwerij Omer Vander Ghinste en Beerwalk. Deelnemen of boeken kan als individu en als groep op www.beerwalk.be.

Toerisme Leiestreek

Toerisme Leiestreek werd opgericht op 5/9/2000 en verenigt 27 Leiestreekgemeenten rond een aantal gemeenschappelijke doelstellingen: - werken rond toeristisch-recreatieve beleidsplanning - verbeteren van de toeristisch-recreatieve structuur - promoten van de Leiestreek als toeristisch-recreatieve regio. De vijf belangrijkste verhaallijnen zijn ‘creatieve hotspots’, ‘verfrissende momenten’, ‘verrassend dichtbij’, ‘smaakmakers’ en ‘bronnen van inspiratie’. Leidraad voor de werking van Toerisme Leiestreek is het Strategisch Beleidsplan voor Toerisme & Recreatie in de Leiestreek 2019-2025.

Onze huuraccommodaties in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen