Reis met de fiets naar de Allôu-regio

Klaar voor een ritje in duo of met je kleuters tussen de vlakte van de Leie en de bergen van Vlaanderen? Gelegen op de rechteroever van de Leie, op de grens tussen het graafschap Vlaanderen, de kasselrij van Lille en het graafschap Artois, is het land van de Allœu het ideale startpunt voor een uitje op freewheelen, lenen de netwerkknooppunten-knooppunten die u een veelheid aan gemarkeerde circuits in de buurt biedt. Vanuit de Ecolodge van Sailly-sur-la-Lys®, genesteld in weelderig groen niet ver van de wandelpaden, kunt u met de elektrische fiets stralen en stralen in de typische dorpjes van de omgeving. Ontdek zonder verdere vertraging en in uw eigen tempo de charmes van de Golden River! Aantal deelnemers: maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen (jonger dan 6 jaar)

Dag 1:

Vanaf 13.00 uur: Receptie in Sailly-sur-la-Lys

- Presentatie van uw accommodatie Ecolodge Allœu Sailly-sur-la-Lys, voorziening en training in het gebruik van VAE door het personeel van Lys sans Frontières.

- Gratis fietstocht naar Steenwerck 7 km via de nieuwe knooppuntenknopen (volg de markeringen N ° 14, 13, 55, 54, 52). U zult een typisch Vlaams dorp kunnen bewonderen dat zijn cachet heeft bewaard.

Vanaf 14.00 uur: bezoek het Museum van het plattelandsleven in Steenwerck. Geopend voor het publiek sinds 1987, introduceert het Museum van het plattelandsleven de nieuwe generaties voor de activiteiten van de boerderij, de activiteiten van het dorp en de woningbouw van het begin van de 20e eeuw. Het Museum van het plattelandsleven is de ideale plek voor uw familie-uitjes. In een leuke en lonende omgeving, geven de ouderen hun kennis door aan de jongste. Er ontbreekt niets: landbouwmachines, woningen, ambachtslieden, winkels, scholen ... Meer dan 30 reconstructies, verspreid over een grote boerderij uit het begin van de 18e eeuw, nemen u mee terug in de tijd tot 1950 Van de kelder tot de zolder, alles wordt bezocht, door de moestuin, het eten en het arboretum. De wandeling door de tijd eindigt op het estaminet "Cheers", waar veel traditionele spelen op jong en oud wachten.

- Traditionele proeverij in de taverne "Gaiety" in het Museum van het plattelandsleven van Steenwerck (1 non-alcoholische drank naar keuze, 2 Vlaamse wafels met bruine suiker en 1 boerenjoghurt / persoon)

- Terugkeer naar Sailly-sur-la-Lys (activiteiten om uit te kiezen: sportcursus aan de oevers van de Leie achter de kerk, voetgangerscircuits "Een museum in de stad" om de stad te ontdekken, begroet bezoek met Gilbert Dassonneville, de voorzitter van de Association of Hikers of Allœu die de schatten van zijn gemeente onthult.

- U kunt volgens uw wens koken in uw ecolodge of een tafel reserveren voor een diner naar keuze in het treinstation van de Roaring Twenties of in het restaurant Le Bon-munt in Sailly-sur-la-Lys

 

Hac ex causa conlaticia stipe Valerius humatur ille Publicola et subsidiis amicorum mariti inops cum liberis uxor alitur Reguli et dotatur ex aerario filia Scipionis, cum nobilitas florem adultae virginis diuturnum absentia pauperis erubesceret patris.

Aanvraag pre-boeking

Ben je al geregistreerd? Login!

Persoonlijke gegevens:

Extra informatie voor uw verblijf

Lys Sans Frontières

Al meer dan 17 jaar werkt Lys sans Frontières voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Leivallei. Acteur toeristisch gebied, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we aanbieden om te genieten over water, te voet, per fiets, te paard of per boot. Door de « Blik op de gouden rivier ! » Je zult niet alleen een unieke en originele ervaring ervaren, maar je zult ook bijdragen aan de verbetering en het behoud van ons erfgoed.

test

Aire-sur-la-Lys

Nieuw! Ontsnap naar het hart van de historische stad tijdens een leuke SUP-rit onder begeleiding van een ervaren gids. Laat u verleiden door de charmes van d...

Aire-sur-la-Lys

Ontsnap naar het hart van de historische stad tijdens een SUP-rit onder toezicht van een ervaren gids. Laat u betoveren door de charme van de Belle du Pas-de...

Gand

Verwen jezelf, je familie of vrienden met een leuke rondvaart in het centrum van Gent. Ontdek wat de stad je te bieden heeft tijdens een aperitieftocht, culi...

Courtrai

Wist je dat Kortrijk ooit één café per negen huishoudens telde? Dat is het grootste aantal cafés per inwoner ter wereld. En had je al gehoord dat de ...

*: Minimumprijs per volwassene