Details van het verblijf

Reis met de fiets naar de Allôu-regio

Klaar voor een ritje in duo of met je kleuters tussen de vlakte van de Leie en de bergen van Vlaanderen? Gelegen op de rechteroever van de Leie, op de grens tussen het graafschap Vlaanderen, de kasselrij van Lille en het graafschap Artois, is het land van de Allœu het ideale startpunt voor een uitje op freewheelen, lenen de netwerkknooppunten-knooppunten die u een veelheid aan gemarkeerde circuits in de buurt biedt. Vanuit de Ecolodge van Sailly-sur-la-Lys®, genesteld in weelderig groen niet ver van de wandelpaden, kunt u met de elektrische fiets stralen en stralen in de typische dorpjes van de omgeving. Ontdek zonder verdere vertraging en in uw eigen tempo de charmes van de Golden River! Aantal deelnemers: maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen (jonger dan 6 jaar)

Dag 1:

Vanaf 13.00 uur: Receptie in Sailly-sur-la-Lys

- Presentatie van uw accommodatie Ecolodge Allœu Sailly-sur-la-Lys, voorziening en training in het gebruik van VAE door het personeel van Lys sans Frontières.

- Gratis fietstocht naar Steenwerck 7 km via de nieuwe knooppuntenknopen (volg de markeringen N ° 14, 13, 55, 54, 52). U zult een typisch Vlaams dorp kunnen bewonderen dat zijn cachet heeft bewaard.

Vanaf 14.00 uur: bezoek het Museum van het plattelandsleven in Steenwerck. Geopend voor het publiek sinds 1987, introduceert het Museum van het plattelandsleven de nieuwe generaties voor de activiteiten van de boerderij, de activiteiten van het dorp en de woningbouw van het begin van de 20e eeuw. Het Museum van het plattelandsleven is de ideale plek voor uw familie-uitjes. In een leuke en lonende omgeving, geven de ouderen hun kennis door aan de jongste. Er ontbreekt niets: landbouwmachines, woningen, ambachtslieden, winkels, scholen ... Meer dan 30 reconstructies, verspreid over een grote boerderij uit het begin van de 18e eeuw, nemen u mee terug in de tijd tot 1950 Van de kelder tot de zolder, alles wordt bezocht, door de moestuin, het eten en het arboretum. De wandeling door de tijd eindigt op het estaminet "Cheers", waar veel traditionele spelen op jong en oud wachten.

- Traditionele proeverij in de taverne "Gaiety" in het Museum van het plattelandsleven van Steenwerck (1 non-alcoholische drank naar keuze, 2 Vlaamse wafels met bruine suiker en 1 boerenjoghurt / persoon)

- Terugkeer naar Sailly-sur-la-Lys (activiteiten om uit te kiezen: sportcursus aan de oevers van de Leie achter de kerk, voetgangerscircuits "Een museum in de stad" om de stad te ontdekken, begroet bezoek met Gilbert Dassonneville, de voorzitter van de Association of Hikers of Allœu die de schatten van zijn gemeente onthult.

- U kunt volgens uw wens koken in uw ecolodge of een tafel reserveren voor een diner naar keuze in het treinstation van de Roaring Twenties of in het restaurant Le Bon-munt in Sailly-sur-la-Lys

 

- Levering van ontbijt naar uw Ecolodge.

- Gratis start en fietstocht langs de oevers van de Leie naar Nieppe, waar u de oude brouwerij Motte-Cordonnier, de vijvers en het kasteel Nieppe kunt bewonderen ... door de nieuwe netwerkpunten-knooppunten te volgen (markeringen N ° 14, 13, 19, 32, 18, 39, 41, 32, 19), alvorens zich aan te sluiten bij het eiland en het Parc Déliot, genesteld in een groene omgeving achter het stadhuis en de kerk van Erquinghem-Lys . Maak een stop in het museum van Ercan, dat de geschiedenis van de stad beschrijft en de tuinarbeiders bewondert.

- Op uw route kunt u picknicken in Nieppe of Erquinghem-Lys; lunch in Providence in Erquinghem-Lys of maak een gastronomische tussenstop in het restaurant Les Damoiselles, Côté Comptoir of in de Brasserie du Château in Nieppe naar keuze.

 

Ga om 15:00 terug naar uw Ecolodge om uw fietsen terug te brengen.

 

Om toegang te krijgen tot de pre-boeking, moet u op onze site geregistreerd zijn. Zodra u bent ingelogd, krijgt u toegang tot het formulier waarmee u uw pre-boeking kunt maken.

Nog niet geregistreerd? Registreren of Log in om een pre-boeking te maken

Lys sans Frontières

Al meer dan 20 jaar zet Lys sans Frontières zich in voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Vallée de la Lys. Toeristische speler in het veld, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we u uitnodigen om langs het water, te voet, per fiets, te paard of per boot te waarderen. Door de “Kaap aan de gouden rivier! » beleeft u niet alleen een unieke en originele ervaring, maar draagt u ook bij aan de verrijking en het behoud van ons erfgoed.

Onze activiteiten in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen