Elektrische fietsverhuur (VAE) in Fiefs

Twee elektrisch ondersteunde fietsen (EVA) worden gehuurd op de sites van de Ecolodges de la Lys: Fiefs en Mont-Bernenchon. U kunt een of twee fietsen huren om vrij te wandelen of een fietstocht door de regio te volgen.

Je elektrische fiets

Twee fietsen met elektrische assistentie ( VAE ) worden gehuurd op de site van Fiefs . Rij een halve dag of een dag door de Green Hills .

VAE heeft de "basisuitrusting" van elke fiets . Voor elke Pedelec is deze beschikbaar: antidiefstal, zadeltas (met reparatieset - minipomp, bandenlichter, patches), mand, zichtvest (of geel vest), helm voor volwassenen / kind, 1 babyzitje ( extra kosten € 2) en 1 kinderzitje (extra € 2).

Met een batterij heeft de VAE een bereik van 60 tot 80 km. Natuurlijk zullen verschillende factoren deze autonomiecapaciteit beïnvloeden en met name: het gebruik van de assistentie, het gewicht van de gebruiker, het hoogteverschil, het terrein, de wind, de geleverde trapkracht, de buitentemperatuur ... De batterij heeft ook een slot: het is daarom mogelijk om de batterij op de fiets te laten en veilig te houden, behalve in extreme hitte (de batterij mag niet te lang aan de zon worden blootgesteld).

Er is ook een LCD-display geïnstalleerd: hiermee kunt u het ondersteuningsniveau wijzigen en het resterende batterijniveau en het aantal kilometers volgen.

Huurperiode en reservering

VAE zijn het hele jaar te huur , voor halve dagen of dagen.

 

In de praktijk

Uw huur kan worden gedaan voor een halve dag (4 uur) of een dag (8 uur). Elke vertraging in het schema zal resulteren in vaste straffen. Online boeking moet meer dan 48 uur van tevoren op de website van Lys sans Frontières worden gemaakt om te worden gevalideerd. U kunt de VAE ook ter plaatse huren bij de burgemeester van Fiefs , René Choquet (06 22 68 79 98). Betalingsmethoden: CB (alleen online), cheque, contant.

Vanaf de reservering gevalideerd door Lys sans Frontières , moet u telefonisch contact opnemen met de serviceprovider (René Choquet, 06 22 68 79 98) om precies overeenstemming te bereiken over het herstelschema van de Pedelecs.

 

verplicht

Bij aankomst wordt u gevraagd:

een identiteitskaart,
een aanbetaling (of aanbetaling),
een Pedelec-huurovereenkomst en de bijbehorende voorwaarden invullen en ondertekenen.

U wordt gevraagd om tijdens de terugkeer uw VAE terug te brengen in dezelfde staat die u hebt hersteld. In geval van verzuim geeft een tariefschema in de algemene huurvoorwaarden de bedragen van de schade aan en kan deze op uw aanbetaling worden ingehouden.

Activiteiten in de buurt

De Duitse V1-lanceerbasis van de Tweede Wereldoorlog. Het was de oorzaak van de vernietiging van de stad en haar erfgoed , omdat de lanceerbasis de focus was van geallieerde bommenwerpers in 1944.

De Church of Fiefs is de eerste Ternois-kerk die na de tweede oorlog werd herbouwd (1956-1977). Gefinancierd door de oorlogsschade, vervangt het het gebouw verwoest tijdens het bombardement van 1944, het is gelegen op een nieuwe locatie in het centrum van het dorp en voorafgegaan door een groot parvis, opgeheven boven de weg.

De voormalige provoost, nu gerehabiliteerd in " La Meridienne Verte ". Het dorp Fiefs wordt inderdaad doorkruist door de groene meridiaan, een denkbeeldige lijn die Frankrijk van noord naar zuid door Parijs doorkruist.

In de omgeving kunt u ook het kasteel van Fontaine de Boulans en de Sainte Berthe-kerk uit de 19e eeuw ontdekken.

Aarzel niet om naar Heuchin te gaan om de Saint Martin-kerk te bezoeken, een van de meest opmerkelijke monumenten van Romaanse architectuur van Ternois, en op de grens tussen Heuchin en Prédefin, kunt u oude gebouwen uit de tweede oorlog ontdekken wereld, en die voormalige kazerne van een Duits kamp zijn.

 

Cyclotouristische circuits

Het circuit van de kastelen : 41 km, 3:10 (gemiddelde tijd zonder hulp), hoogte 30 tot 180, plaats van vertrek naar Heuchin (Grote Markt).

Denk groeten!

Begroeters van de Leie zijn inwoners van de Leiestreek die toeristen vergezellen (maximaal 6 personen) op basis van een vrijwillige verbintenis.

Ze laten toeristen de bekende hoeken en de minder bekende hoeken van hun stad zien en vertellen verhalen om te leven. Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de verhalenreis .

Begroeters zijn geen concurrenten van bestaande gidsen, maar ambassadeurs van hun territorium.

René Choquet , burgemeester van Fiefs en Greeter van het dorp, heeft een passie voor geschiedenis . Hij helpt je graag de stad en haar geschiedenis te ontdekken.


Link om een bezoek met een begroeter te boeken: www.greetersdelalys.org

Lys Sans Frontières

Al meer dan 17 jaar werkt Lys sans Frontières voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Leivallei. Acteur toeristisch gebied, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we aanbieden om te genieten over water, te voet, per fiets, te paard of per boot. Door de « Blik op de gouden rivier ! » Je zult niet alleen een unieke en originele ervaring ervaren, maar je zult ook bijdragen aan de verbetering en het behoud van ons erfgoed.

test

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Vert » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...

Mont-Bernanchon

Bienvenue au cœur des Hauts-de-France ! A moins d’1 heure de Lille et à 10 minutes au nord de Béthune, l’écolodge Orion, à Mont-Bernanchon, est un ...

Mont-Bernanchon

Bienvenue au cœur des Hauts-de-France ! A moins d’1 heure de Lille et à 10 minutes au nord de Béthune, l’écolodge Cassiopée, à Mont-Bernanchon, est un ...

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Noir » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...

De website van Blik op de Gouden Rivier maakt gebruik van cookies om het aantal bezoekers op te volgen, om de inhoud aan te passen aan uw behoeften en om de informatie op uw voorkeur af te stemmen. Door verder op deze website te surfen, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

-