Boottocht Aire Flandre Lys (vertrek vanuit Haverskerque)

Ontdek deze unieke ervaring in Hauts-de-France en de meanderende Leie, de gouden rivier! Stap in de jachthaven van Haverskerque, gelegen op minder dan een uurtje van Rijsel, aan boord van de Flandre-Lys voor een verrassende boottocht! Ervaar samen met vrienden en familie de ontspannende kracht van de natuur. Sit back, relax en ontdek de mooiste plekjes in de Leiestreek dankzij uw kapitein! Nog geen zin om terug naar huis te gaan? Neem dan de fiets voor een tochtje langs het water via de EuroVelo 5-route of de Véloroute des Marais!

De lelie, per boot en fiets:

De gemeenschap van gemeenten Vlaanderen Lys, de gemeente Aire-sur-la-Lys en Lys zonder Grenzen bieden u een product van ontdekking van de Leie, een combinatie van boottocht en cyclo-rit: de cruises fluviatiele Aire Flanders Lys.

 

Vanuit het vaarcentrum van Flandres Lys (gelegen in de stad Haverskerque), vaart u tussen Haverskerque en Aire-sur-la-Lys in het gezelschap van een matroos aan boord van de catamaran Flanders Lys (capaciteit van 11 personen). Na een gratis rondleiding door de stad Aire-sur-la-Lys, neemt u per elektrische fiets het jaagpad langs de EuroVelo 5, om terug te keren naar het Flanders Lys-watersportcentrum.

 


We wensen je een goede cruise op de Leie en een mooie cyclo-rit!

Boottocht: Haverskerque naar Aire-sur-la-Lys:

Vertrek uit het Flanders Lys Boating Center : 10:00 uur (verplichte aanwezigheid 15 minuten voor het instappen).

 

Duur van de gecommenteerde cruise : 2u30 (verwachte aankomst rond 12u30-13u00).

 

Route (gemeenschappelijke overtochten, sluizen en / of kunstwerken): Haverskerque, Saint-Venant, rode voetgangersbrug van Haverskerque / St-Venant, Cense-slot bij Witz, ophaalbrug van Thiennes, slot Fort Gassion, Quatre Faces-bekken .

 

Voor de huur van de VAE moet u een verplichte aanbetaling van 300 € meenemen (cheque betaalbaar aan de schatkist of contant); de aanbetaling van een identiteitsbewijs (of fotokopie) zal voor uw vertrek per boot worden gevraagd. Dit document krijgt u als u terugkeert naar de VAE in het Flanders Lys-watersportcentrum.

In geval van schade aan de apparatuur worden reparaties in rekening gebracht. (Online betalen met een creditcard kan u helpen om verzekerd te zijn voor schade aan de fiets. Neem contact op met uw bank om na te gaan of u deze dekking hebt.)

 

* Betreft en teruggave van de aanbetaling (aanbetaling) . Het doel van de borg is om te garanderen: schade, verlies of diefstal van de elektrische fiets of zijn uitrusting, die niet door de verzekering wordt gedekt; de verzekering van de eigenaar en aanverwante uitgaven, evenals eventuele schade aan de elektrische fiets en de gevolgen daarvan. Het bedrag van de aanbetaling is 300 € voor de verliezen, te storten vóór het vertrek. Teruggave van de aanbetaling: wanneer de verplichtingen van de huurder gerespecteerd zijn, de inventaris ondertekend bij het terugbrengen van de elektrische fiets, wordt de aanbetaling geretourneerd. In het geval van een verlies dat door de verzekering wordt gedekt, wordt de terugbetaling van de waarborg echter uitgesteld totdat de verzekeraar de kosten van vervanging van de uitrusting of reparatie van de boot heeft vastgesteld. De aanbetaling vormt in geen geval een aansprakelijkheidsbeperking van de huurder die door niet-nakoming van zijn verplichtingen de door de huurder gemaakte kosten moet vergoeden. De huurder zal de aanbetaling verzamelen en houden tot de kosten van reparaties en andere hierboven aangegeven voor rekening van de huurder blijven, evenals de vrijstelling van de verzekering en de daarmee verband houdende uitgaven om eventuele door de huurder geleden schade te dekken ( bestede tijd, facturen van derden ...).

 

Beschrijving van de cruise :

In het gezelschap van kapitein François, vaar je op de Leie vanuit Haverskerque en richting Aire-sur-la-Lys, gedurende een periode van 2:30 met cruise becommentarieerd. Als u vertrekt vanuit de jachthaven van Haverskerque / St-Venant, ontdekt u de natuurlijke rijkdommen van de Leie, een grensoverschrijdende rivier en het erfgoed aan de rivier.

 


Tijdens de navigatie kunt u de biodiversiteit van de rivier observeren. De fauna zit vol met allerlei vogels die in dit ecosysteem leven: ijsvogel, eend, reiger, watervogels, enz. De flora is ook zeer divers: riet, waterlelies, water iris, wilgen, berken, elzen, ... Tijdens deze cruise passeert u de stad Saint-Venant (gemeenschappelijke erfgoedrijke - Manoir de la Peylouse en zijn park & ​​tuin, oude vestingwerken - Porte Vauban -, gemeentehuis ingedeeld, prachtige 18e eeuwse huizen, ...) en steek de ophaalbrug Thiennes over om Aire-sur-la-Lys te bereiken, bijgenaamd de Belle du Pas -de-Calais.

 


Op de baan zul je de rode voetgangersbrug van Saint-Venant / Haverskerque niet missen. Gereinigd en opnieuw geverfd, het verbindt de twee gemeenten. In de buurt vindt u een oud huis (het "huis met blauwe luiken"), typisch voor Vlaanderen. Daarnaast heeft de gemeente Haverskerque veel Vlaamse huizen, ook zichtbaar aan de oevers van de Leie.


De riviercruise eindigt in het Bassin des Quatre Faces in Aire-sur-la-Lys, een voormalig handelsgebied op het kruispunt van de Leie, het kanaal Aire à La Bassée en het kanaal Neuffossé. Het project van de stad is de rehabilitatie van deze site in de jachthaven (horizon 2020).

 

Bezoek en activiteiten:

Gratis bezoek aan Aire-sur-la-Lys :

Zodra je aankomt in het Quatre Faces Basin, wordt je uitgenodigd om de elektrische hulpfietsen op te halen die beschikbaar zijn op de gemeentelijke camping van Lys. U bent vrij om de stad Aire-sur-la-Lys te bezoeken via zijn 16 km fietspaden in het stadscentrum of Ballastières (ZNIEFF-gebied). Veel restaurants, cafés en winkels staan ​​tot uw beschikking om te herstellen en door de stad te wandelen.

 

Erfgoedschatten

De gemeente Aire-sur-la-Lys, gesticht door de legendarische held Lydéric, cultiveert een rijke folklore. Je vindt er veel lokale specialiteiten, waaronder de andouille (een feest is ook gewijd aan de maand september) en de mastellen (koekjes).


De stad heeft opmerkelijke architecturale elementen bewaard die dateren uit de periode van het einde van de Renaissance tot het begin van het classicisme. U zult de Collegiale kerk Saint-Pierre en Bailliage, een voormalige verzamelplaats en garnizoen gelegen op de Grote Markt niet kunnen missen en sinds 2005 als Werelderfgoed door de UNESCO zijn geclassificeerd. De Chapelle Baudelle, gelegen aan de rand van Leie, en zijn uitrusting zullen u toelaten om het geheel van het erfgoed van airois te begrijpen en om uw eigen bezoek te voet of met de fiets te verzinnen.


Ware verbinding van de tweede lijn van de wei die door Vauban (1678) werd opgericht, de verdedigingswerken van de stad zullen met name worden versterkt door het gebruik van de kleppen en sloten: in het geval van een belegering moest de capaciteit van de stad om het omliggende platteland te overstromen stoppen de aanvaller. De vorige eeuw (XVI) wordt Aire-sur-la-Lys een echt handelsknooppunt aan de Leie en kent de gouden eeuw: de commerciële roeping, ondersteund door zijn geografische ligging en de aanwezigheid van de weg van water, laat hem daarom een ​​echte ontwikkeling kennen.

Rondleidingen

 

Om de stad te ontdekken, biedt het toeristeninformatiepunt Aire-sur-la-Lys rondleidingen in de zomer (€ 3,00 / € 1,50) met schema's aangepast aan cruises. Vertrek is om 15.00 uur in de Bailliage of op de parkeerplaats aan de Ballastière Road voor een bezoek aan de Ballastières. De duur van 1:00 tot 1:30 laat ons toe rustig rustig door te varen naar Aves, Vlaams-Vlaamse Lys, voor een rit terug naar de haven van Haverskerque. Vind hier alle info en op het tabblad "Download".

Elektrische fietstour:

Duur in VAE : 30 tot 45 minuten (met een gemiddelde van 20 km / u).


Na een gratis bezoek aan de stad Aire-sur-la-Lys, waar u ook kunt eten, kunt u de start maken via een kleine omweg via de Ballastières, om zich bij de nautische basis Flanders Lys te voegen langs de jaagpaden en oevers van de Leie. De gevolgde route is de EuroVelo 5, die het departement Pas-de-Calais tijdens het jaar 2017 de leiding heeft gegeven, de geleidelijke ontwikkeling tussen Aire-sur-la-Lys en Saint-Venant. Onder de naam "Véloroute des Marais" tussen de Belle van Pas-de-Calais en Bethune, integreert het de Europese route genaamd EV5 en verbindt Londen met Brindisi, Italië.


Op de jaagpaden en de oevers van de Leie, kruist u paden met lage hoogte, zodat u ten volle kunt genieten van de landschappen die over de Leie zijn gekruist. U wordt geadviseerd om op uw eigen snelheid te zorgen om het zo veel mogelijk onder controle te houden en overlast te voorkomen met de andere gebruikers van de jaagpaden (voetgangers, andere fietstoeristen, vissers, etc.). Ook wordt u gevraagd om de genomen paden te respecteren (afvalstorting verboden, ...).

De terugtrekking van fietsen op de camping 'La Lys' Aire-sur-la-Lys kan uiterlijk plaatsvinden tussen 12.30 en 14.30 uur . De fietsen worden uiterlijk om 16.30 uur en uiterlijk 18.00 uur in het Vlaamse Lys-zeilcentrum in Haverskerque afgezet.

Informatie en aanvullende informatie:

informatie

VVV-kantoor van het informatiepunt van het Pays de Saint-Omer / Aire-sur-la-Lys
The Bailliage, Grand'Place / 03 21 39 65 66 / airesurlalys@tourisme-saintomer.com / Website

Aanvullende informatie

Aire Flandre Lys-kraaien zijn gereserveerd voor volwassenen en / of tieners. Huurfietsen, 27 inch groot, zijn ideaal voor mensen tussen 1,60 m en 1,90 m.
Worden geleverd: een kinderzitje (≤ 4 jaar) en een kinderwagen (≤ 50 kg).

Huisdieren zijn niet toegestaan ​​op Flanders Lys; Bovendien heeft de laatste geen toilet aan boord (toiletten zijn aanwezig bij vertrek - basic
nautisch - en bij aankomst - gemeentelijke camping 'La Lys').

We behouden ons het recht voor om een ​​cruise te annuleren als het minimumaantal van 11 deelnemers / dag niet wordt bereikt (mogelijkheid tot uitstel van datum of terugbetaling). Ook zal elke annulering van een klant als gevolg van slecht weer geen aanleiding geven tot een restitutie (mogelijkheid tot uitstel afhankelijk van beschikbaarheid).

Toegangsboot Flanders Lys : nautische basis Vlaanderen Lys (gemeente Haverskerque) Postadres: Impasse rijksweg - 59 660 HAVERSKERQUE GPS-coördinaten: 50 ° 37'37.6 "N 2 ° 32'57.9" E

 

Verwijdering van fietsen : gemeentelijke camping 'La Lys' gelegen aan de Bassin des Quatre Gezichten in Aire-sur-la-Lys Adres: Fort Gassion Street - 62 120 AIRE-SUR-LA-LYS GPS-coördinaten: 50 ° 38'37.9 " N 2 ° 24'23.5 "E


Fietsenstalling : nautische basis Flandre Lys (gemeente Haverskerque) Postadres: Impasse route Nationale - 59 660 HAVERSKERQUE GPS-coördinaten: 50 ° 37'37.6 "N 2 ° 32'57.9" E

Video

Lys Sans Frontières

test

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Rouge » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...

Mont-Bernanchon

Bienvenue au cœur des Hauts-de-France ! A moins d’1 heure de Lille et à 10 minutes au nord de Béthune, l’écolodge Orion, à Mont-Bernanchon, est un ...

Mont-Bernanchon

Bienvenue au cœur des Hauts-de-France ! A moins d’1 heure de Lille et à 10 minutes au nord de Béthune, l’écolodge Cassiopée, à Mont-Bernanchon, est un ...

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Noir » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...


Notice: Undefined index: featuredactivity in /var/www/clients/client1/web12/web/lsf/public/application/views/Load/component/featuredactivity.php on line 19

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/clients/client1/web12/web/lsf/public/application/views/Load/component/featuredactivity.php on line 19

*: Minimumprijs per volwassene

De website van Blik op de Gouden Rivier maakt gebruik van cookies om het aantal bezoekers op te volgen, om de inhoud aan te passen aan uw behoeften en om de informatie op uw voorkeur af te stemmen. Door verder op deze website te surfen, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

-