Verhuur van elektrische NéoLys-bootjes - geen vaarbewijs vereist (15 min) ̶1̶5̶€̶

U hebt deze unieke vorm van waterpret in Hauts-de-France nog niet uitgetest? Zet dan maar gauw uw kapiteinspet op en maak kennis met de NéoLys, een unieke boot die u zonder vaarbewijs kan besturen door middel van een joystick! Beleef de natuur ten volle op een unieke en ecologische manier aan boord van deze 100% elektrische boot! Lys sans Frontières lanceerde dit leuke en unieke toeristische product als eerste in Frankrijk. Iedereen kan trouwens met de NéoLys meevaren. Wacht dan ook niet langer en zet koers naar de gouden rivier voor een ontspannen tochtje met vrienden en familie te midden van de natuur. Een onvergetelijke ervaring!

Bestuur zelf uw elektrisch bootje (geen vaarbewijs vereist)

Ontdek deze zomer onze gouden rivier aan boord van de NéoLys!

Kies deze zomer het ruime sop en maak een heerlijke trip op de Leie met één van onze 100% elektrische boten. De NéoLys is een leuke, futuristische boot die eruit ziet als een vliegende schotel en die u zelf zonder vaarbewijs kan besturen. U kan de NéoLys gemakkelijk bedienen d.m.v. een joystick.

 

U kan de NéoLys gedurende heel de zomer huren op verschillende locaties in de Leievallei – elke namiddag van maandag tot zondag, van 14:00 tot 18:00 uur. Hieronder vindt u de verschillende mogelijke routes:

 

Van 6 tot 14 juli:

Op de stop Saint-Venant : langs de Leie – 50m stroomopwaarts van de sluis, GPS-coördinaten: 50 ° 37'33.5 "N 2 ° 32'53.8" E.

 

Van 15 juli tot 23 juli:

In het Bassin des Quatre Faces in Aire-sur-la-Lys : rue du Fort Gassion, 62120, GPS-coördinaten: 50 ° 38'40.0 "N 2 ° 24'20.0" E.

 

Van 24 juli tot 1 augustus:

In het Beuvry-watersportcentrum : Jules Weppe Street, 62660, GPS-coördinaten: 50 ° 31'15.8 "N 2 ° 41'16.5" E.

 

Van 2 augustus tot 10 augustus:

Bij de Merville-rivier stop : 150m stroomopwaarts van de sluis ‘Pont de Pierre’, 59660, GPS-coördinaten: 50 ° 38'23.3 "N 2 ° 38'16.6" E.

 

Van 11 augustus tot 20 augustus:

Aan de rivierstop van Sailly-sur-la-Lys : rivier de Leie - Stroomafwaarts van de brug in Sailly, GPS-coördinaten: 50 ° 39'38.2 "N 2 ° 45'59.8" E.

 

Van 21 augustus tot 2 september:

In de Quai Verboekhoven in Warneton : 7784 Komen-Waasten, België, GPS-coördinaten: 50 ° 45'04.6 "N 2 ° 56'58.6" E.

Technische kenmerken van de boot

De OXOON NÉO, alias NéoLys, is een bijzonder aantrekkelijke boot!

Door de unieke vorm, het zonnescherm en het moderne design springt dit unieke vaartuig meteen in het oog. Besturen is trouwens kinderspel dankzij de intuïtieve besturing.

 

  • Afmetingen – gewicht – motor: lengte = 2,55 m, breedte = 2,15 m, hoogte met zonnescherm =1,45 m. De elektrische versie kwam voor het eerst op de markt in 2018 en de NéoLys is het eerste exemplaar in Frankrijk.
  • De 3kW elektrische motor (ingebouwd, driefasig, brushless 48V met lithium-batterijen van AESC Nissan) en de ingebouwde waterbestendige lader zorgen ervoor dat dit een innovatieve en uiterste performante boot is met de allernieuwste technologie.
  • Bouw: Gebouwd in Frankrijk (LTS in Mazères) met composietmateriaal (polyesterhars versterkt met glasvezel – RTM-technologie). Sommige onderdelen zijn gemaakt van roestvrijstaal.
  • Comfort: op de ruime bank kunnen er gemakkelijk drie volwassenen naast elkaar plaatsnemen voor een leuk, ontspannend boottochtje.
  • Veiligheid: uiterst stabiel vaartuig. Geen uitstekende onderdelen en geen blootliggende schroeven. De NéoLys vaart aan een maximumsnelheid van 7 km/uur. Dankzij de intuïtieve joystick (met veiligheidsarmband) kan u heel precies en responsief sturen. Deze boot is goedgekeurd binnen categorie D voor 3 passagiers.

Reservatie en algemene verkoopvoorwaarden:

Reserveer uw tijdslot online (via het tabblad “beschikbaarheid”) of onmiddellijk ter plaatse zonder voorafgaande reservatie. Gelieve bij onlinereservaties steeds 15 min vóór de start van uw tijdslot aan te komen.

 

Algemene verkoopvoorwaarden:

 

Op het bankje in de NéoLys kunnen er maximum drie volwassenen plaatsnemen (of twee volwassenen en twee kinderen) met een maximumgewicht van 250 kg in totaal. U moet minimum 16 jaar zijn om de boot te mogen besturen.


Voor uw eigen veiligheid zijn er reddingsvesten voorzien (maat: baby, kind, XS tot XXL). We zijn niet aansprakelijk indien u tijdens de tocht uw reddingsvest niet draagt of uitdoet.


U kan uw reservatie tot 48 uur op voorhand annuleren of verplaatsen (afhankelijk van de beschikbaarheden).


Breng steeds tennisschoenen, sportschoenen of neopreenslippers mee (schoenen met hakken zijn verboden aan boord omwille van uw eigen veiligheid).


U mag niet zwemmen in de Leie of in het kanaal van Beuvry.


Bij een oranje alarmsituatie zal uw reservatie geannuleerd worden (uw reservatie kan verplaatst worden naar een latere datum).


Bij eventuele schade aan de boot zal u gevraagd worden om de gegevens te bezorgen van uw burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.


Terugbetalingen niet mogelijk.


Indien u de volgende zaken verliest, dan moet u dit vergoeden: sleutel (€50), bootshaak (€20), reddingsvest (€50 per reddingsvest), EHBO-kit en waterdichte tas (€20).


Het is verboden om tegen andere boten of de oevers van de rivier te botsen.


Indien u het initieel aangevraagde tijdslot overschrijdt, dan betaalt u elk opgestart tijdslot (15 min) volledig.

Lys Sans Frontières

Al meer dan 17 jaar werkt Lys sans Frontières voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Leivallei. Acteur toeristisch gebied, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we aanbieden om te genieten over water, te voet, per fiets, te paard of per boot. Door de « Blik op de gouden rivier ! » Je zult niet alleen een unieke en originele ervaring ervaren, maar je zult ook bijdragen aan de verbetering en het behoud van ons erfgoed.

test

Fiefs

Avis aux amateurs de tourisme vert ! A environ 1 heure de Lille, entre Béthune et la côte d’Opale, l’écolodge « Argent » des Vertes Collines et du Ternois ...

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Noir » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...

Haverskerque

Quel joli cadre pour une excursion nature ! Au cœur des Hauts-de-France, l’écolodge « Rouge » Flandre Lys est situé juste à côté du port de plaisance ...

Mont-Bernanchon

Bienvenue au cœur des Hauts-de-France ! A moins d’1 heure de Lille et à 10 minutes au nord de Béthune, l’écolodge Cassiopée, à Mont-Bernanchon, est un ...

De website van Blik op de Gouden Rivier maakt gebruik van cookies om het aantal bezoekers op te volgen, om de inhoud aan te passen aan uw behoeften en om de informatie op uw voorkeur af te stemmen. Door verder op deze website te surfen, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

-