De Leie-fietsroute

De Leie-fietsroute

Volg de Leie, van Lissabon tot Gent

Door de fietsroutes te volgen, kunt u gebieden over meerdere tientallen kilometers doorkruisen, waarbij u soms de weg deelt met andere gebruikers zoals automobilisten. Over het algemeen korter, de groene wegen blijven exclusief gereserveerd voor voetgangers, fietsers, soms ruiters en alle andere niet-gemotoriseerde gebruikers. Ze zijn daarom favoriet bij gezinnen die in alle veiligheid langs een route willen wandelen.

Tussen Aire-sur-la-Lys en Halluin-Menin sluit de Véloroute de la Lys aan op de Véloroute des Flandres et de la Deûle. Op het deel stroomopwaarts van Armentières moeten sommige delen de oevers van de rivier verlaten om op de door automobilisten gefrequenteerde weg te komen. Tussen Armentières en Halluin-Menin draagt het de naam Voie Verte de la Lys: de route is volledig gewijd aan niet-gemotoriseerde gebruikers. Nog zestig kilometer en je bent in Gent!

Meer informatie over de Véloroute hier

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen