De "Leievallei & Monts de Flandre" knooppunten network

De "Leievallei & Monts de Flandre" knooppunten network

De ideale oplossing voor uw fietstocht

Wil je door ons gebied fietsen en onze bezienswaardigheden ontdekken? Gebaseerd op het model van de netwerken van onze Belgische buren ( fietsknooppunten genaamd), is het allereerste netwerk van knooppunten in Frankrijk gewijd aan fietsen onder ons gearriveerd! Met de naam "Vallée de la Lys & Monts de Flandre", kunt u 830 km reizen door het gebied, tussen de vlakte van de Leie, het reliëf van Vlaanderen en het Aire-kanaal in La Bassée.

Dankzij doordachte verbindingen volgens gebruikersveiligheid, weinig wegverkeer en de verschillende bezienswaardigheden (historische monumenten, natuurgebieden, netwerkontvangst- en vertrekpunten, wandelcafés, enz.), kunt u uw route kiezen en uw reis volgens uw wensen voor afstand en ontdekking.

© Vincent COLLIN

Door het hele netwerk is speciaal passende bewegwijzering ontwikkeld: herkenbaar aan de 2.533 genummerde groene panelen . Je hoeft alleen maar het in het wit aangegeven nummer te volgen om je cursus aan te passen!

De inhuldiging van dit allereerste netwerk vond plaats in het voorjaar van 2019. De kaart is te koop bij de VVV-kantoren van het gebied en op de website "Cap sur la rivière d'or! » hier aan de prijs van 7,00€ (exclusief verzendkosten): koop uw knooppuntenkaart .

Video gemaakt voor Picardisch Wallonië op de fiets:

Aan Belgische kant is het fietsnetwerk nu al een referentie voor fietsers in heel Vlaanderen. Tien jaar na de lancering heeft het netwerk van knooppunten veel veranderingen ondergaan. De fietser is geëvolueerd, maar ook de infrastructuur is verbeterd. Daarom heeft West-Vlaanderen sinds 2016 een volledig nieuw fietsnetwerk .

Ook de Vallée de la Lys heeft grote veranderingen ondergaan. Nog veiliger en uitgebreider, het nieuwe Leiefietsnetwerk omvat nieuwe bruggen, tunnels en fietspaden, toegankelijke natuurgebieden, nieuwe bezienswaardigheden, nieuwe rustplaatsen, duidelijkere bewegwijzering op knooppunten, betere nummering, enz. De wijzigingen betreffen ook de kaarten van de fietsnetwerken . Geen aparte kaarten meer voor de Westelijke Leievallei en de Oostelijke Leievallei. Voortaan wordt het volledige Leiefietsnetwerk weergegeven op één dubbelzijdige kaart . Een fietskaart kost € 8,00.

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen