Op stap met een greeter

Leer Hauts-de-France samen met de Greeters op een onvergetelijke manier kennen! Deze vrijwilligers leiden u in Nord en Pas-de-Calais gratis rond tijdens uw verblijf. Kies zelf met welke Greeter u op stap wilt gaan en geniet van een uitstap op maat. Wandelingen in de vrije natuur, stadstrips, herdenkingstoerisme, trekpleisters en leuke adresjes, kortom een unieke kijk aangereikt door de Greeter. Leer de Leiestreek samen met vrienden en familie op een gezellige en authentieke manier kennen.

Presentatie door de France Greeters Federation

Het netwerk van “Lys Greeters”

In het kader van het Europese programma Interreg IV fase 2 werkten Lys sans Frontières en Toerisme Leiestreek mee aan het opzetten van een grensoverschrijdend netwerk van Greeters. Het concept, afkomstig uit New York, is om de toerist de mogelijkheid te bieden een bewoner te ontmoeten zodat hij hem kan laten zien en met hem kan praten over “zijn” gebied, “zijn” stad, waar hij gepassioneerd en trots op is.

De Lys Greeters zijn inwoners van de Vallée de la Lys die toeristen ( maximaal 6 personen ) op vrijwillige basis begeleiden. Ze tonen toeristen hun favorieten , de weinig bekende plekken in hun stad en de omgeving en vertellen ze " verhalen om te leven". In de vertelwandeling staat het eigen verhaal van de Greeter centraal. De Greeters zijn geen concurrenten van bestaande gidsen, maar eerder ambassadeurs van hun territorium.

Lys sans Frontières werkt sinds 2012 samen met de VVV-kantoren , Nord Tourisme en Pas de Calais Tourisme om Greeters te ontmoeten en goed te keuren volgens het internationale Greeters-charter (Global Greeter Network).

Tot op heden nodigen 29 begroeters (8 in Pas-de-Calais, 2 in het noorden en 18 in België) u uit om enkele van de verborgen schatten van de Leievallei te ontdekken: erfgoed, wandelen, riviertoerisme, gastronomie ... Te voet of met de fiets, doorkruis dit gebied met hen, van de bron van de Leie in de heuvels van Ternois tot de monding in Gent, door de metropool Lille.

Zij verwelkomen u graag in het Frans, Nederlands, Engels, Duits of zelfs Spaans!

 

Greeters zijn inwoners van de Leievallei die op vrijwillige basis toeristen begeleiden (maximaal 6 personen) begeleiden.
Ze laten toeristen zowel de bekende hoekjes als de minder bekende hoekjes van hun stad zien en vertellen « levensverhalen ». Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de vertelwandeling.
Aarzel niet om uw wandeling met een groeter te boeken om u onder te dompelen in het lokale leven en de omgeving op een unieke manier te ontdekken.
Geniet van uw verblijf aan de rivier van Goud!

Boek uw gratis rit!

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen