De Écolodges van de Vertes Collines du Ternois

2 Rue de Nédonchel, Fiefs, Frankrijk

De Écolodges van de Vertes Collines du Ternois

Liefhebbers van ecotoerisme opgelet! Op minder dan een uurtje van Rijsel vindt u in Fiefs, te midden van de velden, de ecolodge « Azur »! U bevindt zich hier in het hartje van de Leiestreek. Zin om op zoek te gaan naar de bron? Lisbourg ligt vlakbij! Ontspanning gegarandeerd in deze gîte te midden van de natuur tijdens een weekendje vol trips die u te voet, op de fiets of te paard kan ontdekken. Verblijf één (of meerdere) nacht(en) in deze ecologische paalwoning op een bijzonder plekje en herbron tijdens een atypisch weekendje weg of een weekje vakantie!

Download de bijzondere verkoopvoorwaarden

Uw accommodatie:

De ecolodge bestaat uit een hoofdruimte, een kitchenette, een bed van twee personen op de begane grond en een mezzanine, waar vier personen kunnen slapen. De hutten zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Lakens, dekens, kussenslopen en handdoeken zijn niet aanwezig (mogelijkheid om ter plaatse of online te huren). De verwarming maakt het mogelijk om aangenaam te genieten van dit accommodatie-systeem tijdens het tussenseizoen. De ecolodges zijn perfect geïsoleerd, dankzij de 220 mm houtwol die hen in de winter een perfecte isolatie tegen kou en wind geeft en in de zomer een perfecte warmte-isolatie! Met dit isolatie- en verwarmingssysteem kunt u genieten van uw ecolodge tijdens extreme kou (-15 ° C).
Een kitchenette met een twee-pits kookplaat en servies voor vier personen is ook beschikbaar. Het sanitairgebouw dat beide ecolodges gemeenschappelijk hebben, bevindt zich in de buurt, aan de andere kant van het terras, in de oude pastorie.
Een picknickplaats (tafel en bank) en een barbecue zijn ter beschikking van de bewoners van ecolodges. De hutten zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit en hebben een terras.

De ecolodge is het hele jaar te huur.

 

In de praktijk

Uw verhuur kan verlengen tot 6 nachten per boeking en per persoon. Dit moet ten minste 48 uur van tevoren worden gedaan op de website www.capsurlarivieredor.com om te worden gevalideerd.

  • Aankomst is tussen 16:00 en 20:00 uur.
  • De start moet vóór het middaguur effectief zijn.
  • U kunt contact opnemen met de sitebeheerder, dhr. René Choquet, op 06 22 68 79 98 om de ontmoetingstijd te regelen in de ecolodge aan de NDdonchel 2 (parkeerplaatsen in de buurt).

 

verplicht

Bij aankomst is een aanbetaling van 72 € (cheque of contant) vereist. Dit bedrag wordt aan het einde van het verblijf gerestitueerd, mits er geen materiële schade of ander ongemak wordt geconstateerd.
Een identiteitskaart (of een kopie) is vereist in ruil voor de sleutels van de cabine en de toiletten. Dit bedrag wordt bij vertrek gerestitueerd.
Met betrekking tot de verzekering van dit korte verblijf, wordt u gevraagd om de "vakantieverzekering" te rechtvaardigen die is gespecificeerd in uw jaarcontract.

U wordt gevraagd om uw ecolodge in dezelfde staat van reinheid te maken als u deze bij aankomst aantrof. In geval van een defect, wordt een extra € 36 in rekening gebracht voor de gedeeltelijke of volledige schoonmaak van uw accommodatie.
Voor hygiëne, buurt en veiligheid zijn huisdieren niet toegestaan ​​in de accommodatie.
Een tevredenheidsvragenlijst die u krijgt als u aankomt, wordt aan de manager gegeven als u vertrekt.

 

De site

Fiefs verwelkomt u in zijn twee ecolodges gebouwd in het dorpscentrum, vlakbij het stadhuis, de kerk en het dorpshuis La Méridienne Verte (11 plaatsen).
Gelegen in het hart van het erfgoed van de stad, bieden ze een comfortabel huis en een sanitaire ruimte gebouwd in een deel van de kerk. Ze zijn het vertrekpunt voor vele ontdekkingstochten door het landelijke gebied van de Leie.

 

de activiteiten

René Choquet, Greeter, zal graag zijn stad van 400 inwoners bezoeken, waarvan hij de burgemeester is. Dit kleine dorp genesteld in de Ternois-heuvels werd volledig herbouwd na de Tweede Wereldoorlog. Het herbergt een kerk, een oude V1-lanceerplatform en een arboretum die een bezoek waard zijn.

 

Om te ontdekken

De kerk van Fiefs werd gebouwd in 1957. Een grot werd gebouwd in 1950 op de plaats van het koor van de oude kerk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De voormalige provoost wordt nu gerehabiliteerd in "La Méridienne Verte". In gevolg, wordt het dorp Fiefs doorkruist door deze denkbeeldige lijn die Frankrijk van noord naar zuid door Parijs kruist. De Duitse V1-lanceerbasis van de Tweede Wereldoorlog was de oorzaak van de vernietiging van het dorp en zijn erfgoed, omdat het de focus was van geallieerde bommenwerpers in 1944. Het circuit van Quevaussart, gelabeld als FFRP, zul je ontdekken Fiefs en zijn omgeving door zijn 18 km tussen bergen en valleien.
Niet ver daarvandaan zijn de kronkelige torenspits en het kasteel van de stad Verchin zeker een bezoek waard, evenals Lisbourg, waar u de bron van de Leie kunt ontdekken.

Aanvullende diensten

Als u uw beddengoed niet wilt meenemen met een verblijf in de ecolodges van Vertes Collines & Ternois, kunt u een set huren voor een of twee bedden.

De set bevat, voor een bed:

  • een vlakke plaat,
  • een hoeslaken,
  • twee kussenslopen.

Prijs: 12,00 € / bed

 

Als u uw beddengoed niet bij een verblijf in de ecolodges Vertes Collines & Ternois wilt meenemen, kunt u een set huren voor 1, 2, 3 of 4 personen.

De set bevat voor één persoon:

  • een kleine handdoek,
  • een grote badhanddoek.

Prijs: € 4,00 / persoon

Twee elektrische hulpfietsen (VAE) worden gehuurd op de site van Fiefs. Rijd een halve dag of een dag door de Green Hills.

 

Praktische informatie

Contact opnemen met de manager van Ecolodges Vertes Collines & Ternois:
Tel. 03 21 04 60 90/06 22 68 79 98 (Town Hall of Fiefs)
Informatie en reserveringen: Lys sans Frontières Association
Tel. 03 28 44 02 06
Beschrijving en beveiligde online betaling
www.capsurlarivieredor.com

Greeters zijn inwoners van de Leievallei die op vrijwillige basis toeristen begeleiden (maximaal 6 personen) begeleiden.
Ze laten toeristen zowel de bekende hoekjes als de minder bekende hoekjes van hun stad zien en vertellen « levensverhalen ». Het eigen verhaal van de Greeter staat centraal in de vertelwandeling.
Aarzel niet om uw wandeling met een groeter te boeken om u onder te dompelen in het lokale leven en de omgeving op een unieke manier te ontdekken.
Geniet van uw verblijf aan de rivier van Goud!

Boek uw gratis rit!
Beschikbaar
Niet beschikbaar

Globaal merk

4.54
5
4
3
2
1

Lijst met recensies

Barbara E.

5

Ecolodge magnifique en bois au calme avec une belle terrasse.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 04/06/2024

Michel L.

5

Les enfants ont adoré pzsser une petite semaine dans la cabane ! Ça vaut bien 5 étoiles quand on voit les étoiles dans les yeux des enfants.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 04/01/2024

Corinne B.

5

Très bien. Bon rapport qualité/prix.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 03/11/2022

Fabienne D.

5

Contact facile avec le propriétaire, logement fonctionnel tarif très abordable. Merci

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 22/08/2022

Dominique B.

4

Logement très convenable et environnement très intéressant à découvrir. Il faudrait peut-être toutefois vérifier le fonctionnement des plaques électriques. On pourrait imaginer également quelques étagères ou quelques rangements supplémentaires.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 09/08/2022

Valérie C.

4

Environnement très calme.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 31/07/2022

Delphine Z.

5

Excellente découverte dans cet écolodge de Fiefs ! Nous étions 2 couples d'amis et avions chacun notre écolodge, c'était vraiment parfait ! Bien équipés pour se retrouver à l occasion d'une découverte du Pas de Calais à vélo. Les sanitaires communs aux 2 écolodges sont grands et propres. Nous reviendrons sans doute ! A bientot

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 09/05/2022

Florent G.

5

Super cadre, super concept, super accueil ! Les enfants ont validé leur parenthèse escapade et nous aussi !! Un grand merci.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 21/08/2021

Cindy A.

4

Style cabane très sympa
Équipement minimal

Ongewoon verblijf in Ecolodge Azur in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 01/08/2021

Alisson M.

5

Accueil chaleureux
Ecolodge situé au calme à la campagne
Parfait pour un séjour en famille

Ongewoon verblijf in Ecolodge Argent in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 05/08/2023

Loïc B.

5

Cabane propre, équipement complet et environnement agréable

Ongewoon verblijf in Ecolodge Argent in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 16/06/2023

Roger et claire L.

5

Parfait, je recommande !

Ongewoon verblijf in Ecolodge Argent in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 31/05/2023

Valerie L.

2

Logement et sanitaires sales. Drap tâche. Pas de WiFi. Moisissures dans la verseuse de la cafetière.

Ongewoon verblijf in Ecolodge Argent in de regio van de Vertes Collines & Ternois

Gepubliceerd op 19/07/2021

Lys sans Frontières

Al meer dan 20 jaar zet Lys sans Frontières zich in voor duurzame ontwikkeling en ecotoerisme in de Vallée de la Lys. Toeristische speler in het veld, we hebben een bevoorrechte kennis van onze grensoverschrijdende bestemming die we u uitnodigen om langs het water, te voet, per fiets, te paard of per boot te waarderen. Door de “Kaap aan de gouden rivier! » beleeft u niet alleen een unieke en originele ervaring, maar draagt u ook bij aan de verrijking en het behoud van ons erfgoed.

Onze activiteiten in de buurt

De website Op weg naar de Golden River! gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten, om de inhoud aan te passen aan uw zoekopdracht en om de informatie te verbeteren volgens uw voorkeuren. Leer meer

Uw cookies instellen